Video Cum au apărut munții de gunoaie de pe Calea Victoriei, zona de promenadă a Capitalei. Coşurile de gunoi dau pe afară
Se reaprinde scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Societatea de salubritate a anunţat că va aduna mai rar deşeurile şi că nu va mai mătura străzile. Decizia a fost luată pentru că primăria nu ar mai fi plătit ultimele două facturi, în valoare de peste 10 milioane de lei. Deja, pe străzi se văd efectele: pe Calea Victoriei, spre exemplu, coşurile de gunoi dau pe afară. Edilul Sectorului 1 anunţă că a cerut instanţei rezilierea contractului cu firma Romprest.
Începând de ieri, treaba angajaţilor a devenit ceva mai uşoară. Şi asta pentru că Romprest, compania care asigură salubrizarea în Sectorul 1, a decis să scadă frecvenţa curăţeniei pe străzile din sector. Primaria nu ar mai fi plătit facturile pe lunile iulie-august.
Andre Rotaru, reporter Observator: La nici 48 de ore de când operatorul de salubritate a început să reducă frecvenţa serviciilor, rezultatele se văd cu ochiul liber în mai multe zone din Sectorul 1. Aici, pe Calea Victoriei spre exemplu, coşurile de gunoi dau pur şi simplu pe afară.
Romprest susține că Primăria sectorului 1 are de plătit datorii și cere penalități
Societatea Romprest susţine că datoriile de 10,5 milioane de lei se adaugă la alte restanţe, de 95 de milioane de lei, acumulate din iulie 2020 şi până în mai 2021. Compania cere şi penalităţi de peste 47 de milioane de lei. În total, peste 150 de milioane de lei, sau aproximativ 31 de milioane de euro.
- 1.000 de lei pentru fiecare locuitor din Sectorul 1. Clotilde Armand le cere tuturor partidelor să voteze proiectul
- Gunoiul ar putea reveni pe străzile din Sectorul 1 din Bucureşti. Primăria are datorii de 10 milioane de lei la...
- Cum arată trecerile de pietoni supraînălţate din Bucureşti. Şoferii se plâng că sunt adevărate capcane
Scandalul vine la scurt timp după ce primarul de sector, Clotilde Armand, a anunţat că vrea să folosească banii "economisiţi" de la salubrizare pentru a da tuturor locuitorilor din sector tichete "anti-criză" în valoare de 1000 de lei, care să poate fi folosite inclusiv pentru izolarea termică a imobilelor, schimbarea centralelor termice sau instalarea de panouri fotovoltaice. Banii nu ar fi problema, spun consilierii locali.
Daniela Popa, consilier local PSD: Bani sunt la buget, excedentul este de 431 de milioane de lei, deci bani avem. Să plătească şi facturile şi să dăm şi vouchere anticriză. Am aflat de această notificare, noi, consilierii locali, din presă. Nu ne-a fost transmisă în mod oficial pe adresele de e-mail.
Nu ştim de ce nu a plătit. Primăria e opacă, nu ne informează cu nimic.
Clotilde Armand susţine că cetăţenii din sector nu trebuie să-şi facă griji şi că facturile vor fi plătite cu mici diferenţe. În plus, a cerut în instanţă rezilierea contractului dintre Primăria Sector 1 şi Romprest.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰