Antena Meniu Search
x

Video Cum au descoperit-o poliţiştii pe tânăra care s-a dat drept medic estetician şi a făcut zeci de intervenţii chirurgicale la cabinete din Bucureşti şi Constanţa

De la salon în celulă. O tânără din Bucureşti, care s-a dat drept medic estetician şi a făcut zeci de intervenţii chirurgicale, a fost ridicată de poliţie. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 27.03.2024, 19:50

Vezi și

Poliţia s-a autosesizat după ce femeia a început să-şi facă reclamă pe internet. Cel puţin 20 de femei ar fi fost victimele acestei false doctoriţe. Se programau la ea în special pentru injectare de acid hialuronic sau micropigmentarea sprâncenelor. Din august 2022 şi până acum a încasat aproape 20.000 de lei.

Intervenţiile erau făcute fie la cabinetul din Capitală, fie la cel din Constanţa. Pe lângă faptul că femeia nu trecuse niciodată pe la Facultatea de Medicină, poliţiştii au constatat ca niciunul dintre cabinete nu avea avize de la DSP. Femeia de 31 de ani a fost audiată şi reţinută 24 de ore. Are acum dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii și înșelăciune. 

Femeia nu trecuse niciodată pe la Facultatea de Medicină

"Astăzi, 27 martie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice  - Sector 2 au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune", a transmis, miercuri, Poliţia Captalei.

Potrivit sursei citate, încă din august 2022, fără a deţine un titlu oficial de calificare în medicină, o femeie ar fi exercitat profesia de medic, pe teritoriul ţării noastre, prin efectuarea, în mod repetat, de intervenţii chirurgicale estetice minim invazive.  

"În concret, bănuita ar fi desfăşurat acte specifice profesiei de medic plastician/estetician sau dermatolog, pentru cel puţin 20 de femei, constând în injectări cu acid hialuronic, precum şi alte proceduri, la un sediu fără autorizaţie sanitară de funcţionare din Capitală, cât şi la un sediu din judeţul Constanţa. Astfel, bănuita ar fi obţinut foloase patrimoniale de la persoanele vătămate, în urma prestării acestor servicii medicale nespecializate şi neautorizate, în valoare de aproximativ 19.800 de lei", a mai transmis Poliţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cum au descoperit-o poliţiştii pe tânăra care s-a dat drept medic estetician şi a făcut zeci de intervenţii chirurgicale la cabinete din Bucureşti şi Constanţa