Antena Meniu Search
x

Video Cum au fraudat SUA cu 5 milioane de dolari frații "Bobi" și "Mediaș", din clanul Sandu Syndicate. Unul dintre ei, prins în Argeș

Agenţii FBI, pe urmele infractorilor români. Un bărbat de 27 de ani, fratele şi mâna dreaptă a unui interlop care a fraudat statul american cu 5 milioane de dolari, a fost ridicat din Argeş. Gruparea din care face parte a depus documente false în numele a sute de oameni şi a primit ajutoare în timpul pandemiei. Tot sub coordonarea fraţilor Constantin a dat lovitura şi Clanul Ghiocel, specializat în furturi de bani şi bijuterii pe teritoriul Statelor Unite. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 17.11.2023, 19:34

Vezi și

Unul dintre coordonatorii celei mai mari reţele de crimă organizată de peste ocean, cunoscută drept Sandu Syndicate, a fost prins în Argeş. Este vorba despre David Constantin, zis Mediaş. Anchetatorii români, sprijiniţi de agenţii FBI, au periat şi locuinţele locotenenţilor săi din Teleorman. Au fost confiscate teancuri de bani, bijuterii, arme albe şi un bolid de lux cu care unul dintre interlopi se lăuda în filmări pe reţele de socializare. 

David Constantin, în vârstă de 27 de ani, era căutat pentru că a pus la cale, împreună cu fratele său, Sandu Constantin, una dintre cele mai mari fraude din pandemie. 

  • Cristina Filip, reporter Observator: În 2021 Sandu Constantin, zis Bobi, a pus la cale o schemă infracţională cu ajutorul a peste 300 de persoane prin care a obţinut de la statul american peste 5 mil de dolari. Gruparea a fost destructurată dupa ce una dintre persoanele implicate a ajuns pe mana poliţiei. Aşa se face că în martie Sandu Constantin a fost arestat pe teritoriul Statelor Unite. 

Ajutor de şomaj, obţinut cu acte false

Pe acelaşi subiect

Sandu Constantin şi alţi 13 membri din clan îi căutau mai ales pe români pe reţelele de socializare şi le propuneau să depună cereri către autorităţile din California. Cei interesaţi plăteau în avans 1.000 de dolari iar, după obţinerea banilor de la stat, dădeau a doua tranşă: 1.500 de dolari. 

  • Ofițer BCCO: Liderii grupării au dezvoltat un proces în vederea obținerii de beneficii patrimoniale, prin folosirea de identități false, facturi de utilităţi, declarații de venit falsificate, formulare și carduri de sănătate contrafăcute.

Potrivit anchetatorilor, în unele cazuri sumele decontate de americani ajungeau şi la 80.000 de dolari.

În martie, Sandu Constantin a fost prins când încerca să fugă în Mexic

  • Ofițer BCCO: În cursul investigației, autoritățile din S.U.A. au identificat o organizație infracțională, formată din cetățeni români, domiciliați în județul Vâlcea, care ar fi participat la fraude și furturi pe întregul teritoriu al Statelor Unite ale Americii.

Este vorba despre clanul Ghiocel, specializat în tâlhării şi jafuri, coordonat tot de Sandu. Gruparea, originară din Vâlcea, trimitea milioane de dolari în ţară, sub forma unor lingouri de aur sau a maşinilor de lux. Reţeaua a fost destructurată de ofiţerii FBI la câteva zile după ce liderul lor a ajuns după gratii. Din interceptări şi-au dat seama cum funcţiona schema prin care statul era înşelat, pentru că şi ei, la rândul lor, s-au numărat printre cei 300 de beneficiari ai banilor acordaţi drept ajutor pe timp de pandemie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cum au fraudat SUA cu 5 milioane de dolari frații "Bobi" și "Mediaș", din clanul Sandu Syndicate. Unul dintre ei, prins în Argeș