Antena Meniu Search
x

Video Cum explică psihologii gestul tulburător al mamei din Constanța. Ar fi încercat să-și arunce copila de 7 ani în fața unei mașini

Întâmplare şocantă în Constanţa. O tânără şi-a luat copila de 7 ani, a ieşit cu ea în stradă dezbrăcată şi legată la ochi cu un cearşaf, şi ar fi încercat să o arunce în faţa unei maşini. Trecătorii au oprit-o şi au sunat imediat la poliţie. Deşi iniţial oamenii legii au lăsat-o să plece acasă, femeia a fost internată până la urmă la psihiatrie. Atenţie, imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 05.10.2022, 19:22

Vezi și

Imagini tulburătoare filmate pe o stradă din Constanţa. O mamă aleargă cu fiica sa de şapte ani în braţe. Copila este dezbrăcată şi are un cearşaf peste cap şi o parte din trup. Câţiva trecători văd scena şi, şocaţi, încearcă să stea de vorbă cu femeia de 31 de ani. Unul dintre localnici aleargă în urma ei, în timp ce sună la 112.

Martor: Are capul înfăşurat într-un prosop! Staţi aici, doamnă, unde fugiţi?

Mama continuă să se poarte haotic. Fetiţa este speriată şi nu ştie ce se întâmplă cu ea. Şi, dintr-o dată, braţele care ar fi trebuit s-o protejeze, îi sunt străine. 

Martorii povestesc că femeia ar fi încercat s-o arunce în faţa maşinilor pe copilă

Pe acelaşi subiect

Ar fi spus încontinuu că fetiţa este posedată şi o descânta. Când au ajuns poliţiştii, mama şi-a schimbat povestea şi ar fi pus episodul psihotic pe seama faptului că fetiţa avea febră. Oamenii legii au crezut-o şi au lăsat-o să plece acasă. S-au răzgândit, însă, a doua zi şi au mers acasă la femeie să lămurească povestea. Tânăra n-a vrut să stea de vorbă cu ei, aşa că poliţiştii au fost nevoiţi să spargă uşa. 

Andreea Iliescu, IPJ Constanța: Femeia avea un comportament agitat, recalcitrant şi a refuzat să coopereze cu autorităţile. A fost condusă la spital şi, ulterior, transportată la secţia de psihiatrie. 

Vecin: La asta nu m-am aşteptat. Erau poliţia, jandarmeria, toţi vecinii erau speriaţi să nu dea foc la casă. 

Vecin: Bine că s-au luat măsuri şi nu au ajuns la ceva foarte grav.

Andreea Filip, reporter Observator: Aceasta este scara blocului unde femeia locuieşte şi de unde a plecat cu copila. Iar la mai bine de trei kilometri de locuinţa ei, fix pe această alee, a fost văzută de bărbatul care a sunat la 112.

Asistenţii de la Protecţia Copilului au intrat pe fir şi fac acum anchetă

Mihaela Ristea, Director DGASPC: Organele de poliţia au reuşit identificarea bunicul matern. Minora a rămas în grija bunicului, mama urmând să beneficieze de îngrijiri medicale. 

Psihologii spun că la mijloc ar fi vorba de un episod delirant. 

Elena Stambuli, psiholog: Este vorba de o tulburare psihică sau un episod psihotic în care are reacţii delirante. Nu neapărat că vrea să facă rău copilului, însă aşa crede că îl protejează de ce e mai rău în lume. Poate fi vorba de o depresie sau un stres post traumatic.

Tatăl fetiţei lucrează ca navigator şi este plecat din ţară. A aflat despre întâmplarea şocantă şi urmează să ajungă de urgenţă acasă. Între timp, poliţiştii au deschis un dosar pentru rele tratamente aplicate minorului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Cum explică psihologii gestul tulburător al mamei din Constanța. Ar fi încercat să-și arunce copila de 7 ani în fața unei mașini