Antena Meniu Search
x

Video Niciun vinovat după incendiul devastator de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Rudelor îndoliate le-a rămas doar durerea: ''Era ca un îngeraş''

A trecut un an de la incendiul care a cuprins Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, în urma căruia 7 pacienţi au murit pe loc, iar alţi patru la câteva zile de la evacuare. Rezultatul expertizei începute de autorităţi întârzie să apară, iar singurele răspunsuri pe care le primesc rudele îndoliate sunt de la avocaţi şi nu de la autorităţi. Spitalul care a semănat groază se bucură în prezent de mai multe modernizări. Cu toate acestea, secţia ATI a rămas închisă. 

de Redactia Observator

la 02.10.2022, 10:42

Vezi și

Despre incendiul care a mistuit spitalul constănţean se ştie că a pornit de la un neon. Însă, până acum, nimeni nu a fost tras la răspundere. La un an de la teribila tragedie, rudelor nu le rămâne decât durerea. 

Rudelor îndoliate le-a rămas doar durerea

Femeia din imagini îşi plânge şi acum mama rămasă fără viaţă în tragicul eveniment. 

''Era ca un îngeraş. Nu neparăt pentru că era mama mea, ci pentru că era o femeie deosebită.''  

Pe acelaşi subiect

Iar de putere au mare nevoie. Faptul că nu există niciun vinovat le macină sufletul şi mai adânc. 

''Nu m-a sunat nimeni, nu mi-a spus absolut nimeni nimic, deocamdată nu se ştie nimic.''

Rudele îndoliate se plâng că primesc informaţii doar de la avocaţi. 

Adrian Cuculis, avocat: Din punctul meu de vedere, dosarul s-a mişcat extrem de prost. Durează de un an de zile, în condiţiile în care o expertiză mult mai complexă, de la Piatra Neamţ, care se întinde pe două mii şi cinci sute de pagini a fost făcută în doar câteva luni de zile. 

''Ce zic acum...eee, lasă, au murit 11 persoane, gata, le dăm pagube şi gata, am scăpat. Spitalul îl reparăm şi ieşim basma curată.''

În urma acestei tragedii s-a luat decizia ca secţia ATI a spitalului să rămână închisă. 

Vergil Chiţac, primarul Constanţei: A fost o decizie, după părerea mea, pripită, luată pe fond emoţional. Chiar nu trebuia închis.  

Cu ajutorul mai multor oameni de afaceri din Constanţa, edilul Constanţei a reuşit în cele din urmă să găsească finanţare pentru modernizarea spitalului. În prezent, 60% din capacitatea iniţială a spitalului este în funcţiune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Niciun vinovat după incendiul devastator de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Rudelor îndoliate le-a rămas doar durerea: ''Era ca un îngeraş''