Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum folosim corect soba în sezonul rece. Sfaturile pompierilor pentru a evita producerea unor pagube

Cum vremea s-a răcit, tot mai mulţi oameni încep să facă focul în sobă. Însă prioritară este siguranţa celor care folosesc această sursă de încălzire. La ce trebuie să fie atenţi cei care folosesc sobele.

de Angela Bertea

la 14.10.2024 , 09:10

An de an pompierii de confruntă în sezonul rece cu incendii izbucnite din cauza sobelor sau coşurilor de fum, incendii care de cele mai multe ori se soldează cu pagube însemnate şi uneori chiar şi cu pierderi de vieţi.

Ce sfătuiesc specialiştii

De aceea pompierii au în această perioadă şi câteva recomandări, spre exmplu: înainte de utilizare sobele trebuie să fie verificate, reparate şi curăţate pentru a fi în perfectă stare de funcţionare. Mai multe, lemnele nu trebuie să fie mai lungi decât dimensiunea focarului şi tot odată sobele nu trebuie să fie supraîncărcate. Uşiţele de alimetare ale sobelor trebuie să fie mereu închise, iar în faţa lor pe pardoseală trebuie pusă o bucată de tablă.

Vezi și

Pompierii mai precizează că este interzisă aprinderea focului  în sobe prin stropite cu benzină sau alte lichide combustibile. Şi coşurile de fum trebuie verificate cu atenţie şi curăţate de către o persoană specializată, autorizată, mai multe acestea trebuie izolate corespunzător faţă de elementele cobustibile din apropiere. În podurile caselor coşurile de fum trebuie obligatoriu tencuite

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Evenimente » Cum folosim corect soba în sezonul rece. Sfaturile pompierilor pentru a evita producerea unor pagube