Antena Meniu Search
x

Video Cum putea fi evitat înfiorătorul accident din Leţcani, în care un copil de 3 ani a murit în faţa tatălui şi fratelui său mai mare. Bărbatul s-a prăbuşit de durere

Accident îngrozitor în Iaşi. Un copil de trei ani a sfârşit sub roţile unui TIR, în timp ce traversa pe trecerea de pietoni de mână cu tatăl şi fratele mai mare. Şoferul vinovat spune ca pur şi simplu nu i-a văzut şi i-a izbit în plin. Impactul teribil a fost surprins de o cameră de supraveghere amplasată în zonă. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 20.04.2023, 08:05

Vezi și

Ieri dimineaţă. Ora 10.17, strada principală din comuna Leţcani. Bărbatul de 39 de ani a ieşit împreună cu cei doi copii, de 3 şi 6 ani, din cabinetul medicului. Pe băieţelul cel mic, tatăl îl ţinea strâns de mână.

Cei trei au mers către trecerea de pietoni, unde au aşteaptat aproape un minut până când s-au oprit maşinile. De pe partea cealaltă a şoselei, un pieton a traversat în fugă. După ce bărbatul a trecut în siguranţă, familia s-a pus în mişcare. Şoferul unui TIR nu i-a mai văzut şi a demarat. Impactul, deşi la viteză mică, a fost teribil. Maşina de câteva tone i-a strivit pur şi simplu. 

Stătea în genunchi şi plângea

Farmacistă: l-am văzut pe domnul cu cei doi copilaşi. A venit la farmacie, a cumpărat ceva şi imediat am văzut lumea şi maşinile oprite în coloană. Se auzea lumea ţipând că e lovit un om. nu imi inchipuiam că e domnul care cu 30 de secunde a plecat din farmacie.

Pe acelaşi subiect

Farmacist: Am văzut un bărbat care stătea în genunchi şi plângea. N-am avut curaj să mă apropii.

Băieţelul de trei ani nu a mai avut nicio şansă. Tatăl şi fratele mai mare au ajuns imediat la spital. Bărbatul, grav rănit, a ajuns direct în sala de operaţie

Dr. Diana Cimpoeșu: Tatăl are un traumatism cranio cerebral şi cranio facial. Unul dintre copii suspciune de traumatism cranio facial şi contuzii la nivelul membrelor.

Alina Belu, manager Spitalul Sf Maria din Iași: Pacientul de află în investigaţii extinse în acest moment. ca prima evaluare, este conştient, contuzie de bazin.

Şoferul ar fi putut evita tragedia dacă se uita şi în oglinda specială pentru pietoni pe care o avea instalată pe parbriz. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Asta l-ar fi ajutat să evite unghiurile moarte - zonele mari din jurul camioanelor, practic oarbe pentru şoferi. cum sunt şi acestea de aici.

Şi marcajele rutiere sunt extrem de importante. Acestea nu trebuie depăşite niciodată, spun instructorii auto.  

Aurel Moraru, instructor auto: Dacă se depăşeşte, unghiurile sunt foarte închise şi nu mai vede pe trecerea de pietoni. 

Anca Vîjiac: Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiin negativ. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

Oamenii din zonă se plâng că şoseaua este intens circulată de tiruri iar traversările sunt dificile mai ales pentru copii. 

Localnic: Merg cu viteză şoferii. E periculos, să nu mai dea voie la camionale eastea să circule,. uitaţi câţi copii. Dacă ar pune ceva să se vadă de la distanţă. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Mii de localităţi din România sunt traversate de drumuri naţionale şi europene. Pe acestea din urmă cu precădere se circulă cu viteză mare, exact ca pe autostradă. Nici indicatoarele care arată limitarea de viteză nu sunt respectate. Astfel se produc accidente extrem de grave. Ultimele statistici arătau că zilnic, in România, mor 5 persoane în accidente rutiere. 

În medie, 15% dintre victime sunt lovite de maşini de mare tonaj. Şoferii circulă cu viteză prea mare sau nu se asigură la schimbarea direcţiei de mers. În urmă cu un an şi jumătate, o femeie de 31 de ani din Popeşti Leordeni a sfârşit în acelaşi mod teribil. Conducătorul auto al unei betoniere nu a văzut-o când traversa şi a ucis-o pe loc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Evenimente » Cum putea fi evitat înfiorătorul accident din Leţcani, în care un copil de 3 ani a murit în faţa tatălui şi fratelui său mai mare. Bărbatul s-a prăbuşit de durere