Antena Meniu Search
x

Ţi-ai găsit maşina lovită în parcare? Iată cum trebuie să procedezi dacă şoferul vinovat nu a fost prins

Mulţi dintre şoferii români îşi găsesc uneori maşina lovită în parcare. Ştim toţi că găsirea şoferului vinovat poate fi extrem de dificilă.

Mulţi dintre şoferii români îşi găsesc uneori maşina lovită în parcare. Ştim toţi că găsirea şoferului vinovat poate fi extrem de dificilă, iar poliţiştii sunt ocupaţi cu alte cazuri mult mai complicate.

Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi în cazul în care îți găsești maşina lovită în parcare.

În primul rând, şoferii care îşi găsesc maşina lovită în parcare trebuie să anunţe incidentul la sediul Poliţiei Rutiere.

Acest lucru trebuie să se întâmple în cel mult 24 de ore de la constatare.

Pe acelaşi subiect
Despagubire pentru masina lovita in parcare. Sistemul pe care putin soferi il cunosc

În caz contrar, atât şoferul vinovat, cât şi cel cu maşina lovită, riscă să le fie suspendate permisele de conducere pentru 30 de zile.

De acest lucru scapă doar cei care sunt plecaţi din ţară sau din oraş şi află mai târziu că maşina le-a fost lovită în parcare.

La Serviciul Rutier, proprietarul maşinii va primi un număr de înregistrare, iar dosarul ajunge la un poliţist.

Trebuie știut că Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) nu plătește nimic dacă este vorba despre un caz de mașină lovită în parcare, cu autor necunoscut, și cu daune materiale. În astfel de cazuri, singura protecţie e CASCO.

Însă, dacă este vorba despre un accident din care rezultă vătămări corporale, iar autorul fuge de la locul accidentului, atunci spitalizarea este plătită de BAAR.

Dacă vătămarea este gravă, BAAR suportă şi daune materiale, cu deducere de 500 de euro.

Banii pentru despăgubire vin de la Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii, o direcţie din cadrul BAAR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Ţi-ai găsit maşina lovită în parcare? Iată cum trebuie să procedezi dacă şoferul vinovat nu a fost prins