Antena Meniu Search
x

Cum să eviți aglomerația pe Autostrada Soarelui, la întoarcerea din minivacanța de 1 Mai. Rute alternative pentru șoferi

Poliţiştii de la Infotrafic recomandă, la finalul minivacanței de 1 Mai, rute alternative pentru evitarea aglomeraţiei pe Autostrada A2 Constanţa – Bucureşti. Este de așteptat ca pe autostrada A2 să se înregistreze trafic intens, luând în considerare numărul mare de turiști aflați în stațiuni.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 01.05.2023, 12:34

Cum să eviți aglomerația pe Autostrada Soarelui, la întoarcerea din minivacanța de 1 Mai. Rute alternative pentru șoferi - Observator / arhiva

Centrul Infotrafic din cadrul IGPRF recomandă conducătorilor auto să-și planifice cu mare atenție revenirea din minivacanța de 1 Mai dinspre litoralul Mării Negre către Capitală, având în vedere că este de așteptat ca pe autostrada A2 să se înregistreze valori intense de trafic, luând în considerare numărul mare de turiști aflați în ultimele zile în stațiuni.

Rute alternative la autostrada A2

Pentru evitarea timpilor de așteptare în coloane, șoferii pot opta pentru rute alternative la autostrada A2, respectiv DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia - Urziceni – DN 2 – București, A2 – Fetești sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – București și jDN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna - A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

„În funcție de evoluția valorilor de trafic, la data de 1 mai 2023 există posibilitatea ca polițiștii rutieri să ia măsura devierii circulației pentru anumite intervale orare și pe unele tronsoane kilometrice de pe autostrada A2 către aceste artere rutiere alternative. De asemenea, este important de menționat că în a doua parte a zilei de luni, când valorile de trafic vor fi în creștere pe autostrada A2 București-Constanța, polițiștii rutieri pot devia circulația sau pot impune restricții de circulație și pe sensul către litoral, astfel că le recomandăm șoferilor să ia în considerare rute ocolitoare pentru a reduce timpul petrecut în trafic și a ajunge în siguranță la destinație”, potrivit comunicatului de presă..

Circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă luni, în contextul Zilei Muncii, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanța, pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea – Veștem și pe DN 39 Agigea – Mangalia. Restricțiile se aplică luni, între orele 06.00 – 22.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Evenimente » Cum să eviți aglomerația pe Autostrada Soarelui, la întoarcerea din minivacanța de 1 Mai. Rute alternative pentru șoferi