Antena Meniu Search
x

Video Cum s-a produs accidentul de pe Podul Prieteniei care a blocat Vama Giurgiu. Cozile de mașini s-au întins pe kilometri întregi

Mii de români nu au putut azi intra sau ieşi din ţară pe la Vama Giurgiu mai bine de 7 ore. Traficul pe Podul Prieteniei a fost complet blocat după ce un TIR încărcat cu piese auto a lovit un parapet şi a rămas de-a curmezişul şoselei, aproape de graniţa bulgară. Cozile de maşini s-au întins pe kilometri întregi. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 23.08.2023, 19:45

Vezi și

Accidentul a avut loc azi-noapte în jurul orei 03:00. Şoferul camionului înmatriculat în Turcia trecuse de punctul de control de la Giurgiu şi se îndrepta spre cel de la Ruse. După ce a trecut de mijlocul podului, a pierdut controlul volanului şi a intrat în parapetele de pe marginea drumului. După impact, traficul a fost blocat ore în şir. 

Cosmina Balint, reporter Observator: 300 de minute este timpul de aşteptare estimat de poliţiştii de frontieră pentru a trece graniţa de la Giurgiu. Asta înseamnă cinci ore în care s-a format această coloană de TIR-uri care se întinde pe mai bine de 6 kilometri. 

A fost şi risc de incendiu pe podul din Giurgiu

Rezervoarele de combustibil s-au spart şi motorina s-a împrăştiat pe şosea. Abia la aproape trei ore după accident autorităţile au venit să cureţe drumul. 

Pe acelaşi subiect

Giulia Băzăvan, subinspector de poliție: Începând cu ora 05:00 la locul accidentului au ajuns şi utilaje din Bulgaria pentru eliberarea carosabilului. Începând cu ora 10:00 traficul pe podul Prieteniei din PTF Giurgiu a fost reluat pentru autoturisme pe o singură arteră. 

Când afară s-a luminat, o echipă de muncitori a îngrădit zona unde a avut loc accidentul şi a decopertat drumul pentru a turna un strat nou de asfalt. Până la ora 10:00 nicio maşină mică nu a ieşit sau intrat în ţară. Şoferii de TIR au stat în coloană şi mai mult, până la ora 13:00. În total - opt ore.  

Pentru a evita ambuteiajele care se creează în vămi în această perioadă, autorităţile recomandă şoferilor să ia în calcul şi alte variante de ieşire din ţară. La graniţa cu Bulgaria mai sunt operaţionale 10 puncte de trecere a frontierei în afară de Giurgiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Cum s-a produs accidentul de pe Podul Prieteniei care a blocat Vama Giurgiu. Cozile de mașini s-au întins pe kilometri întregi