Antena Meniu Search
x

Video Viaţa de lux a familiei lui Vlad Pascu. Şoferul drogat, "finanţat" din afacerile de milioane de euro ale părinţilor acuzaţi de legături cu clanurile interlope

Viaţa de lux pe care o afişa tânărul Vlad Pascu, cel care a omorât doi studenţi pe litoral, avea o sursă de finanţare cu multe zerouri. Părinţii lui, oameni simpli şi fără bani, cum îi descrie avocata lui, au afaceri de milioane de euro şi deţin 300 de proprietăţi. În ultimii 15 ani soţii Pascu au construit şi au vândut blocuri întregi în cele mai scumpe cartiere din Bucureşti şi Constanţa. Cei care i-au cunoscut vorbesc şi despre legături cu clanuri interlope. 

de Redactia Observator

la 23.08.2023, 21:39

Vezi și

Luminiţa Popescu, avocată: Nu este fiu de beizadea, aşa cum s-a precizat. 

Mă bagi dracu'... Sărim în podul ăsta. Las-o uşor. 

Am sărit în aer, eşti nebun? Pe podul ăla.

El este tatăl lui Vlad Pascu, şoferul de 19 ani care s-a urcat drogat în maşină şi a luat două vieţi. A fost filmat la volanul unei bolid care goneşte pe străzile Capitalei, într-o zonă cu limită de viteză. Nu ezită însă, să calce acceleraţia până la podea.

Pe acelaşi subiect

M-am albit la faţă. Domnu' Pascu e de vină. 

Las-o uşor că sărim pe autostradă direct. 

Săracii oameni bogaţi. Familia Pascu deţine 300 de proprietăţi în Capitală şi la malul mării

Cine sunt părinţii lui Vlad Pascu a explicat avocata lui imediat după accident: oameni simpli, fără bani.

Luminiţa Popescu, avocată: Părinţii nu sunt oameni cu bani care nu au ce face cu ei şi îi dau copilului să se drogheze sub nicio formă. Sunt nişte oameni simpli, normali.

În realitate.... Săracii oameni bogaţi, Miruna şi Mihai Pascu deţin, potrivit NewsWeek, 300 de proprietăţi în Capitală şi la malul mării. Au construit doar în cartiere de lux şi au făcut averi din imobiliare. Un bloc au în plan să contruiască pe terenul pe care trebuia iniţial trebuia să se ridice Marea Moschee din Bucureşti.

Cristina Filip, reporter Observator: În 2009 soţii Pascu au obţinut autorizaţia de construire pentru un bloc de 10 etaje pe bulevardul Expoziţiei. De atunci nu s-a mai întâmplat nimic pana anul acesta când Mihai Pascu a cerut Primăriei Sectorului 1 să emită certifficatul de urbanism. A fost refuzat aşa că a dat primăria în judecată. În iunie a avut câştig de cauză.

Afacerile cu sute de mii de euro ale părinţilor şoferului drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai

Alt cartier de lux, alte afaceri de succes.

Cristina Filip, reporter Observator: Tot în 2009 şi tot de la primăria sectorului au obţinut autorizaţie de construire pentru un bloc de 3 etaje aici pe strada Barajul Argeşului din Cartierul Francez. Doi ani mai târziu a extins clădirea cu încă trei etaje iar apartamentele au fost fie vândute cu sume între 200-800 de mii de euro fie închiriate cu cel puţin 1000 euro pe lună. În tot acest timp, la doar câteva sute de metri distanţă pe Intrarea solzilor tot în cartierul Francez se construia un alt bloc al familiei Pascu. Pana la finalizarea lucărilor în 2012 toate cele 26 de apartamente au fost vândute cu sute de mii de euro. 

Soţii Pascu deţin apartamente şi într-o zonă scumpă, pe litoral. 

Andreea Filip, reporter Observator: Familia Pascu ar deţine mai multe aparatmente la malul mării chiar în complexul de lux din spatele meu. Resortul construit în 2015 a adus pentru prima dată în România conceptul de proprietate periodică în care proprietarul  poate cumpăra o locuinţă o săptămână pe an pentru tot restul vieţii. 

Legături şi cu unul dintre cele mai mari clanuri interlope din Bucureşti

Cei doi ar avea legături şi cu unul dintre cele mai mari clanuri interlope din Bucureşti: Cămătarii. 

"Prin anii 2000-2002, pe când eram judecător începător la Judecătoria Sectorului 3 din București, acest investitor imobiliar, Mihai Pascu, era nelipsit din ședințele instanței. Avea zeci de litigii cu români cărora le imprumutase bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantasera împrumutul. Nu pentru că oamenii nu își platiseră datoriile, ci pentru că, în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi, nu le mai dădea chitanță. Apoi, îi și executa silit", a scris pe Facebook o judecătoare. 

În spatele afacerilor cu terenuri şi locuinţe stau 6 firme de apartament: SPEED TRAVEL SRL,  BAUHAUS FACTORY SRL, SITKA DEVELOPER SRL, MIRUNAWAY SRL, MACONDO CONSTRUCT SRL şi URBAN GREEN FINGERS S.R.L. În acetele contabile, aproape toate sunt pe minus cu încasările şi au datorii cumulate de milioane.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Viaţa de lux a familiei lui Vlad Pascu. Şoferul drogat, "finanţat" din afacerile de milioane de euro ale părinţilor acuzaţi de legături cu clanurile interlope