Antena Meniu Search
x

Video Cum s-a produs explozia devastatoare din Cluj. Andrea a murit în somn, alte două victime au mâinile arse

Tragedie în prag de sărbători. O turistă a murit carbonizată după ce pensiunea în care era cazată a sărit în aer. Alte două persoane au ajuns la spital cu mâinile arse. Suflul exploziei a distrus zeci de apartamente şi maşinile din jur. Femeia decedată era înger pentru copii sărmani: venise la Cluj-Napoca pentru a se angaja. O cameră de supraveghere a surprins întreaga grozăvie.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 13.12.2021, 10:33

Cum s-a produs explozia devastatoare din Cluj. Andrea a murit în somn, alte două victime au mâinile arse
Cum s-a produs explozia devastatoare din Cluj. Andrea a murit în somn, alte două victime au mâinile arse - Observator

Şase şi douăzeci şi opt de minute. Cluj-Napoca. O explozie uriaşă zguduie cartierul "Între Lacuri" şi se aude la un kilometru distanţă. O femeie care trece prin zonă o ia la fugă îngrozită. Explozia a pulverizat o pensiune aflată între blocuri. Printre resturile făcute scrum, pompierii au găsit trupul carbonizat al unei turiste în vârstă de 37 de ani. Femeia dormea în momentul deflagraţiei. Doi muncitori, cazaţi la aceeaşi pensiune, au scăpat cu viaţă miraculos. Ieşiseră afară să îşi bea cafeaua.

Martor: Când am ieşit pe balcon, să văd, era flacără la pensiunea de lângă, geamuri sparte. În mijlocul pensiunii, la bucătărie. Şi aici a ars gazul în stradă cred că şi o oră după ce a izbucnit.

Zeci de apartamente cu ferestrele distruse, după explozie

Suflul exploziei a proiectat pereţii din panouri prefabricate până la blocurile din zonă şi a distrus zeci de apartamente. Locatarii s-au trezit cu uşile date de perete sau chiar smulse din toc. Zeci de maşini parcate în zonă au fost avariate.

Pe acelaşi subiect

Alex Prunean, reporter Observator: Explozia a fost atâta de puternică încât bucăți din pereții pensiunii, cu tot cu ferestre, au fost împrăştiate la câțiva zeci de metri distanță. De asemenea, geamurile multor apartamente din zonă s-au spart în acel moment.

Explozia a pornit de la o acumulare de gaze, chiar în bucătăria pensiunii. Este prima concluzie a anchetei. Coincidenţa face că, pe strada de lângă, să fie lucrări la conductele de gaz. Reprezentanţii companiei refuză orice comentariu, dar, după deflagraţie, s-au apucat să spargă strada, să verifice dacă sunt scăpări. 

Cine era tânăra moartă în explozia de la pensiunea din Cluj

Andrea, tânăra moartă, era fiica viceprimarului din Jimbolia, judeţul Timiş. Venise în Cluj la un interviu pentru angajare. Tânăra, fostă angajată la prefectură, era foarte iubită. Strângea bani să le ofere bătrânilor mese calde, iar copiilor - cadouri, de Moş Crăciun. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Radu Oltean, Rotaract Club Jimbolia: Era tot timpul implicată, dorea să facă, să ajute. Mergea pe teren să obţină dorinţele copiilor, 

Cei doi muncitori au fost internaţi la Spitalul din Cluj cu arsuri pe mâini. Unul dintre ei are răni profunde şi va fi transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Potrivit legii, doar pensiunile care au peste 8 camere sau 16 locuri de cazare au nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu. Pensiunea care a sărit în aer avea mai puţine. Proprietarul locuieşte chiar în casa alături şi a refuzat să dea declaraţii după tragedie. Locul pare unul blestemat. Înaintea pensiunii, acolo a fost o brutărie. În 2004, un zid a căzut peste un copil şi l-a omorât.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cum s-a produs explozia devastatoare din Cluj. Andrea a murit în somn, alte două victime au mâinile arse