Antena Meniu Search
x

Video Momentul exploziei din Cluj, surprins de camerele de filmat. A fost atât de puternică încât a distrus mai multe apartamente şi maşini

O turistă de 37 de ani a murit în această dimineaţă după ce pensiunea în care se cazase la Cluj Napoca a explodat. Deflagraţia surprinsă de o cameră de supraveghere a fost atât de puternică încât blocurile din apropiere şi mai multe mașini care erau parcate în zonă au fost avariate. Alţi doi muncitori cazaţi la pensiune au ajuns la spital cu răni grave.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 10.12.2021, 14:22

Vezi și

Alerta s-a dat în jurul orei 7:00 dimineața, când o bubuitură puternică a cutremurat un întreg cartier din Cluj-Napoca. O pensiune, care se afla între blocuri, a sărit în aer. Suflul deflagraţiei a fost atât de puternic încât geamurile şi uşile clădirilor din împrejurime, pe o rază de 30 de metri, au fost spulberate. Oamenii panicaţi au ieşit în stradă cu ce aveau pe ei. 

Martoră: Mi-a fost frică că pică avionul. Eu dormeam la ora aia şi m-am trezit dintr-o bubuitură şi după aceea n-am ştiut exact ce se întâmplă şi când am ieşit pe balcon să văd, era flacără la pensiunea de lângă, geamuri sparte. Uşile închise de la dormitor le-a scos, le-a rupt. 

Martoră: Până aici a venit suflul ăla. Dintr-odată am văzut o flacără mare şi geamul: Bummm! Uitaţi sticle pe jos. A venit pe el, e dus la spital, că s-a tăiat în sticlă. 

Pe acelaşi subiect

Cine este victima exploziei din Cluj

În momentul exploziei în pensiune era o turistă de 37 de ani care dormea. Nu a avut nicio șansă. Trupul carbonizat al femeii a fost găsit de pompieri printre mormanele de resturi arse. Alţi doi bărbaţi, care erau cazați la pensiune și își beau cafeaua în curte au fost răniți și transportați la spital. Şi un locatar al unui bloc afectat de explozie a primit îngrijiri medicale după ce a fost tăiat de cioburile aruncate de suflul deflagraţiei. 

Ciprian Cornea, ISU Cluj: Colegii au descoperit o femeie de sex feminin carbonizată și au mai fost identificate două victime care prezentau arsuri. Alte patru persoane au fost asistate, însă nu necesitat a fi transportate la unitatea de primiri urgenţe. 

Din primele informaţii, cauza probabilă a incendiului este o acumulare de gaze. Clădirile din apropierea exploziei vor fi verificate de specialişti ca să vadă dacă a fost afectată şi structura construcţiilor. Proprietarii pensiunii par urmăriţi de ghinion. În urmă cu mai mulţi ani, când pensiunea era brutărie, o parte din zidul care o împrejmuia a căzut peste un copil, care a murit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Momentul exploziei din Cluj, surprins de camerele de filmat. A fost atât de puternică încât a distrus mai multe apartamente şi maşini