Antena Meniu Search
x

Video Cum s-a produs teribilul accident din Suceava în care au fost implicate 11 persoane. Autorităţile au activat Planul Roşu

Au fost accidente în lanţ, ieri, pe drumurile din ţară. O tânără de 19 ani a murit, iar mai multe persoane au fost rănite, în urma unor accidente rutiere grave. Viteza excesivă, neatenția şoferilor, dar şi vremea rea din ultimele zile, au fost doar câteva dintre cauze. În comuna Drăguşeni, din județul Suceava, a fost activat planul roşu de intervenţie, după ce o autoutilitară a intrat pe contrasens şi s-a izbit violent cu alte două maşini care veneau din sens opus.

de Angela Bertea

la 26.06.2023, 08:11

Vezi și

Totul s-a întâmplat, seara trecută, în jurul orei 18:00, pe raza localităţii Drăguşeni din judeţul Suceava. Şoferul unei autoutilitare, un bărbat de 40 de ani, a pătruns cu viteză pe contrasens şi a lovit alte două maşini care veneau din sens opus. "S-a constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din oraşul Cajvana, în timp ce conducea o autoutilitară, în care se mai aflau alţi patru bărbaţi ar fi pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu două autovehicule care circulau în coloană", a declarat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava. "A intrat cu viteză în curbă. A luat prima maşină. A rașchetat-o. Iar a doua s-a băgat frontal", a declarat Vasile Cepoi, primar comuna Drăguşeni.

11 persoane, printre care doi copii au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar un bărbat este în stare gravă

11 persoane, printre care doi copii au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar un bărbat este în stare gravă. "Având în vedere despre numărul mare de persoane implicate, vorbim despre nouă adulţi şi doi minori, la nivelul judeţului Suceava a fost pus în aplicare, planul roşu de intervenţie. Opt adulţi şi doi minori au fost transportaţi la spitalele din municipiul Fălticeni şi din municipiul Suceava. Cea de-a 11 persoană, un bărbat de 35 de ani, în curs de resuscitare a fost transportat de către ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă către un spital din Iaşi", a declarat Gabriel Radu, purtător de cuvânt ISU Suceava. Zgomotul provocat de impactul puternic i-a scos din case pe oamenii care locuiesc în zonă. "Am auzit de acasă o bufnitură, un zgomot puternic. Am încercat să ajut, dar îmi era frică să-i mişc capul la acela din şanţ. Era grav. Am vrut să iau hanoracul, să îl pun sub cap, dar era o femeie care i-a dat primul ajutor", spune un localnic.

Un alt accident, mult mai grav, a fost şi pe o şosea din comuna Bîra, judeţul Neamţ. O tânără de 19 ani, pasageră în dreapta, şi-a pierdut viaţa, după ce maşina în care se afla a fost izbită din plin de un şofer care venea cu viteză din sens opus. Şi pe Drumul European E 70 din judeţul Teleorman, neatenţia unui şofer era să provoace o tragedie. Acesta a intrat cu viteză într-o depăşire, iar din cauza carosabilului ud, maşina a fost proiectată în şanţul de pe marginea drumului. "M-a depășit brusc şi a derapat. Ploua şi a intrat în depăşirea mea. A derapat şi a aterizat în şanţul acesta", spune un şofer. Pericol a fost şi pe o şosea din Iaşi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce două maşini s-au izbit violent, iar în urma impactului, unul dintre autoturisme s-a răsturnat. Şase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la Spitalul Sfântul Spiridon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cum s-a produs teribilul accident din Suceava în care au fost implicate 11 persoane. Autorităţile au activat Planul Roşu