Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum socializează generaţia Z. Locurile care le produc tinerilor anxietate

Membrii generației Z petrec mai mult timp acasă în ultima perioadă. Este rezultatul unui studiu realizat în SUA care a arătat în ce mod a afectat pandemia stilul de viață al tinerilor. Specialiștii vorbesc despre schimbări dramatice în ceea ce privește modul în care se derulează relațiile.

de Redactia Observator

la 19.10.2024 , 17:15

Cum socializează generaţia Z Cum socializează generaţia Z - Shutterstock

Un studiu realizat recent a constatat că un număr tot mai mare de americani petrec timp acasă. Este o creștere cu aproximativ 10% în comparație cu ce se întâmpla în urmă cu 10 ani. Autorului studiului este Patrick Sharkey, profesor de la Princeton, potrivit New York Post. El a realizat că nu doar munca a migrat către domiciliu, dar și activitățile legate de educație, relații și socializare.

Cum socializează generaţia Z

"Este o schimbare dramatică în viața noastră de zi cu zi. Aproape fiecare parte a vieții noastre are mai multe posibilități să se desfășoare acasă", a spus anterior Sharkey pentru New York Times. Practic, generația Z preferă să socializeze într-un cadru intim, la domiciliu, și să nu iasă seara în oraș, relatează Mediafax.

Articolul continuă după reclamă

"Aș spune că acum prefer acasă. Sunt lucruri ciudate care se întâmplă după pandemie. Eu ies mult mai puțin. Ar trebui să fie ocazii cu adevărat speciale – o zi de naștere sau o petrecere a burlacilor", a declarat, pentru Bon Appétit, Karson Krouse, un pompier de 24 de ani din statul Washington.

Pe acelaşi subiect

Tinerii care au împlinit vârsta legală pentru a consuma alcool preferă și ei petrecerile din spatele casei, a mai arătat cercetarea.

Locurile care le produc tinerilor anxietate

Specialiștii cred că barurile, cluburile și restaurantele le produc tinerilor anxietate. De aceea, unele baruri încearcă să le creeze clienților confortul de acasă, prin amenajarea unor zone intime, prin amplasarea de mobilier și decorațiuni specifice caselor și prin servicii mai puțin riguroase.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Evenimente » Cum socializează generaţia Z. Locurile care le produc tinerilor anxietate