Antena Meniu Search
x

Video Curs gratuit de prim ajutor pentru bebeluşi, în Bistriţa: "Ne dorim să pregătim cât mai multe persoane să recunoască o situaţie gravă"

Linia dintre viaţă şi moarte este una fină, iar primul ajutor acordat la timp face diferenţa întodeauna. Mai ales atunci când vine vorba de un bebeluş, cât mai mulţi părinţi ar trebui să știe tehnicile esențiale de prim-ajutor. Este motivul pentru care Spitalul Județean Bistrița organizează un astfel de curs, în mod gratuit.

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 08:07

Vezi și

Pentru că viața are prioritate, mai ales pentru cei mici, cursul se adresează părinților care vor să învețe cum să acționeze în situații critice. "Toți colegii mei care vin şi oferă acest curs, întreaga echipă, venim în mod voluntar, să oferim mai multe cursuri de acest gen. Pe viitor ne dorim să pregătim cât mai multe persoane ca să recunoască o situaţie potenţial gravă. Să facă ce trebuie şi să activeze sistemul medical de urgență", a declarat Tiberiu Tudor, medic șef UPU Bistrița-Năsăud.

Cursul de prim ajutor pediatric durează 4 ore

Cursul de prim ajutor pediatric durează 4 ore și le oferă părinților informațiile și tehnicile necesare, astfel încât să fie pregătiți să poată salva viețile micuților. Metodele de prim-ajutor pentru bebeluși sunt absolut vitale pentru orice părinte responsabil, deoarece în primii ani de viață copiii sunt predispuşi la tot felul de accidente, de la înecare, prin înghițirea de obiecte străine, la arsuri sau intoxicații. Prin urmare, o buna cunoaștere a metodelor de prim-ajutor poate salva viața bebelușului, atunci când acesta se află în pericol.

Cursul se află la ediția a doua și a avut loc la sediul UPU-SMURD. Grupul a fost format din 20 de persoane, iar pentru că există foarte mulți doritori, aceștia sunt selectați după principiul primul venit-primul servit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Curs gratuit de prim ajutor pentru bebeluşi, în Bistriţa: "Ne dorim să pregătim cât mai multe persoane să recunoască o situaţie gravă"