Antena Meniu Search
x

Video Cursa pentru viață se stabilește în trafic sau cum sunt ignorate semnalele acustice și vizuale ale ambulanțelor: "Trăim într-o societate în care nu toți respectăm regulile"

Cursa pentru salvarea unei vieţi nu înseamnă doar lupta contracronometru a medicilor, ci şi una cu indisciplina din trafic.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 06.12.2022, 17:08

Vezi și

Nu de puţine ori, salvările sau maşinile de pompieri sunt ignorate de şoferi care au alte preocupări la volan: ascultă muzică la maximum, vorbesc la telefon şi nu aud sirenele. Iar asta poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Zilele trecute, o ambulnaţă din Târgu Jiu a fost lovită de o cisternă în timp ce se îndrepta cu un pacient la spital. Bărbatul a murit mai târziu, pe masa de operaţie. 

Cursa pentru viață se stabilește în trafic 

Maşini care nu-i dau prioritate, şoferi care ignoră sirenele, pietoni care taie calea. Sunt obstacolele de care se izbeşte, zi de zi, orice ambulanţă. Astfel, lupta devine mai grea în trafic, unde, de multe ori, salvatorii pierd timp preţios. Cristian salvează vieţi de 14 ani, vreme în care a văzut multe.

Cristian Bălaşa, Ambulanţa Gorj: Cel mai mult ne deranjează când se vorbeşte la telefon de către şoferi şi nu aud, se fac că nu aud, nu ştiu ce se întâmplă că nu ne văd. Trebuie să fim atenţi cu noi, cu pacientul şi cu traficul. Poţi să mergi cu sirene şi girofaruri kilometri întregi şi să nu-ţi dea nimeni prioritate.

Pe acelaşi subiect

Tiberiu Tătaru, Ambulanţa Gorj: Trăim într-o societate în care nu toți respectăm regulile. Poliția cred că ar trebui să fie mai prezentă în străzi. Străzile sunt înguste nu mai sunt adaptate secolului în care trăim.

Iar viteza, neatenţia sau ignoranţa încetinesc misiunile de salvare.

Florin Chisim, ISU Gorj: Deplasarea durează mult mai mult decât ar trebui. Pentru noi, fiecare secundă contează. Întâlnim şi conducători auto care nu sunt atenţi, îşi găsesc alte preocupări, au muzica dată tare şi nu aud semnalele acustice.

Şi atunci se întâmplă tragedii. Zilele trecute, o salvare în misiune a fost făcută zob într-un sens giratoriu din Târgu Jiu, după ce şoferul unei autocisterne nu i-a dat prioritate. Pacientul din ambulanţă a murit trei ore mai târziu, în sala de operaţii. Asistenta medicală este în stare gravă la Spitalul Floreasca, iar şoferul salvării a fost transferat în Craiova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cursa pentru viață se stabilește în trafic sau cum sunt ignorate semnalele acustice și vizuale ale ambulanțelor: "Trăim într-o societate în care nu toți respectăm regulile"