Antena Meniu Search
x

Video O ambulanță aflată în misiune, implicată într-un accident în Gorj: Pacientul a murit la spital, iar asistenta este în comă

O ambulanță aflată în misiune s-a ciocnit, sâmbătă după-amiaza, cu o cisternă, la ieșirea din Târgu-Jiu spre Romanești. Pacientul aflat în salvare a murit la spital, în timp ce asistenta, care a fost preluată de un elicopter, se află în comă. Șoferul ambulanței a rămas încarcerat.

de Monica Palade

la 03.12.2022, 15:08

Vezi și

Din primele informaţii, se pare că şoferul cisternei nu a acordat prioritate într-un sens giratoriu ambulanţei care transporta pacientul, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune. În urma impactului violent, şoferul ambuţanţei, în vârstă de 54 de ani a rămas încarcerat.

Deşi, a fost găsit conştient, cu un traumatism toracic, starea pacientului de 61 de ani, care avea hemoragie digestivă, s-a înrăutăţit, iar medicii au decis ca acesta să rămână la Târgu Jiu. A intrat în sala de operaţie, însă a murit, informează reporterul Observator Diana Spereţoiu.

Asistenta aflată în comă a fost transportată cu elicopterul la Craiova. Şoferul ambulanţei va fi şi el preluat de un elicopter. Are mai multe coaste rupte şi plămânii au fost afectaţi.

Ce spun poliţiştii

Pe acelaşi subiect

La data de 3 decembrie a.c., ora 11:14, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că în localitatea componentă Romanești a avut loc un eveniment rutier cu victime în care a fost implicat și un echipaj medical.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă, care din primele cercetări a stabilit faptul că un bărbat de 35 de ani, din comuna Peștișani, în timp ce conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă, din direcția strada Aleea Victoriei-strada Mărgăritarului, în sensul giratoriu nu a acordat prioritate de trecere unei ambulanțe, care transporta un pacient, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune și a intrat în coliziune cu acesta.

În urma evenimentului, conducătorul auto al echipajului medical, precum și asistenta medicală au fost răniți grav, iar pacientul a fost rănit ușor, toți fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » O ambulanță aflată în misiune, implicată într-un accident în Gorj: Pacientul a murit la spital, iar asistenta este în comă