Antena Meniu Search
x

Video Cursuri de graffiti. Zeci de copii din Bistriţa au învăţat mai multe despre cultura urbană

Dintr-o modalitate de exprimare a revoltei, graffiti-ul a devenit o artă. Nu e de mirare că multe blocuri de locuințe sau mijloace de transport sunt decorate cu desene realizate prin această metodă cu voia proprietarilor. Mai nou, vreo 70 de copii din Bistrița au participat la un curs prin care au deprins tainele acestei arte de la profesionişti.

de Redactia Observator

la 04.09.2022, 08:54

Vezi și

Cu multe creioane, carioci și markere în mână, zeci de copii s-au adunat în sala de sport a unui liceu din Bistriţa pentru a învăţa mai multe despre cultura urbană şi graffiti. "Graffiti este o metodă de revoltare asupra sistemului, de acolo a pornit, dar de-a lungul timpului a devenit o arta primită in toate galeriile, lumea accepta din ce in ce mai mult asta", a declarat Alexandru Țiolan.

Locul şi mesajul unui graffiti fac diferenţa între vandalism şi artă stradală

"Ne dorim ca acesti copii din cadrul scolii nostre de dans sa afle mult mai multe lucruri din cultura urbană. Pe langă dans, în cultura hip hop mai sunt si alte elemente si graffitiul este unul dintre elementele importamte ale culturii", a declarat Dora Pralea, organizator. Bucuria celor mici a fost vizibilă. Întinși pe podea au încercat să reproducă modelul de graffiti propus de instructor.

"Au fost foarte entuziasmati, cativa dintre ei chiar au facut o treaba foarte buna, imi place ca toti stiau dat interesul si au incercat sa faca cat mai bine si mi au placut cei care au cerut ajutor, nu le a fost frica sa ceata ajutor", a declarat Alexandru Țiolan. Graffiti este un termen general referitor la inscripții caligrafiate sau imagini pictate sau gravate pe pereți ori alte suprafețe. Locul şi mesajul unui graffiti fac diferenţa între vandalism şi artă stradală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cursuri de graffiti. Zeci de copii din Bistriţa au învăţat mai multe despre cultura urbană