Antena Meniu Search
x

Cutremur după cutremur în România. Ultimele două s-au produs în Vrancea și au avut magnitudinea 3,5 pe Richter

Un cutremur cu magnitudinea 3,5 s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora locală 1:41, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Câteva ore mai târziu, la 7:16, un alt seism de aceeași magnitudine a avut loc în aceeași zonă.

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 08:45

Cutremur după cutremur în România. Ultimele două s-au produs în Vrancea și au avut magnitudinea 3,5 pe Richter - Arhiva / imagine ilustrativă

Seismul produs azi noapte a avut loc la adâncimea de 140,1 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 51 km vest de Focşani, 61 km nord-vest de Buzău, 62 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 71 km est de Braşov şi 88 km nord-est de Ploieşti.

Al doilea s-a produs la ora 7.16, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit INCDFP.

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 50 km nord-vest de Buzău, 54 km vest de Focșani, 68 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 72 km est de Brașov și 77 km nord-est de Ploiești.

Articolul continuă după reclamă

Cutremure în lanț în Oltenia

Pe acelaşi subiect

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) mai arată că duminică, 26 mai, au mai avut loc trei cutremure slabe în România.

Primul cutremur a avut loc la ora 12:12:10, ora locală a României, în Oltenia (Vâlcea). Acesta a avut o magnitudine de 2,9 grade pe scara Richter, la o adâncime de 6.5 kilometri. Cel de-al doilea cutremur a avut loc la ora 12:58:50, ora locală a României, în Oltenia (Vâlcea). Acesta a avut o magnitudine de 2.5 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de  3.6km.

Cel de-al treilea cutremur a avut loc tot în Oltenia (Vâlcea), dar a avut loc la ora 13:17:25. Seismul a fost unul slab, de 2,7 grade pe scara Richter.

De la începutul lunii mai, în România s-au produs 31 de cutremure cu magnitudini între 2,1 şi 4,1. Anul trecut, cea mai puternică mişcare tectonică, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Evenimente » Cutremur după cutremur în România. Ultimele două s-au produs în Vrancea și au avut magnitudinea 3,5 pe Richter