Antena Meniu Search
x

Cutremur în România. Zeci de oameni au ieşit speriaţi în stradă, după seismul de 4,5 pe Richter din Gorj

Oltenia a tremurat, din nou, azi-noapte. Un seism cu magnitudinea de 4,5 pe Richter a avut loc aproape de Târgu Jiu. Cutremurul a fost urmat, în scurt timp, şi de o replică de doar 2,6. Chiar şi aşa, oamenii au ieşit panicaţi în stradă. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 21.08.2023, 13:17

Vezi și

Nu au fost înregistrate pagube în urma acestui cutremur şi nici apeluri la 112. Totuşi, foarte mulţi oameni au făcut atacuri de panică în momentul în care au simţit că totul se mişcă din nou în jurul lor. Seismul a avut loc după miezul nopţii şi s-a produs la o adâncime de 10 kilometri.

Cutremur în România. Seismul de 4,5 a avut loc în Gorj

Epicentrul a fost la câţiva kilometri distanţă de Târgu Jiu, dar s-a resimţit foarte puternic şi în oraş, în special în clădirile înalte. Foarte mulţi oameni s-au trezit din somn şi au ieşit speriaţi în faţa blocurilor şi în faţa caselor, de teama unei replici mai puternice. După acest cutremur de 4,5 grade Richter a urmat un alt seism de 2,6 grade.

Specialiştii de la Institutul Naţional de Fizica Pământului au instalat de altfel în Gorj mai multe staţii seismice în primăvară tocmai pentru a afla ce anume provoacă aceste cutremure. 

Cel mai puternic cutremur care a avut loc în acest an în România a fost pe 14 februarie, în judeţul Gorj şi a avut o magnitudine de 5,7 grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cutremur în România. Zeci de oameni au ieşit speriaţi în stradă, după seismul de 4,5 pe Richter din Gorj