Antena Meniu Search
x

Video Cutremurător: Medicul care a consultat-o pe Ştefania ar fi spus că "nu are nimic, e isterică şi obeză". Fata avea de fapt o infecţie masivă în corp

Anchetă şi proteste la Satu Mare, după ce o adolescentă de 15 ani a murit la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean. Fata a intrat pe picioarele ei în camera de gardă pentru că se simţea slăbită, dar a murit la scurt timp. Părinţii îl acuză pe medicul care a consultat-o de indiferenţă. "Nu are nimic, e isterică şi obeză", ar fi spus doctorul, care e acum în concediu. De fapt, tânăra avea o infecţie masivă în tot corpul.

de Redactia Observator

la 27.01.2023, 20:13

Vezi și

Ştefania s-a dus pe 18 ianuarie la spital, împreună cu mama. Spunea că se simţea slăbită de câteva zile. Medicul de gardă s-ar fi comportat urât cu adolescenta şi i-ar fi pus un diagnostic înainte de orice analize. 

Monica Racz, mama Ştefaniei: El pe un ton ridicat a început să strige "Nu vezi că este obeză? Copilul ăsta nu are nimic, este isterică şi obeză".

În timpul investigaţiilor însă, fata s-a plâns că nu poate să repire. 

Monica Racz, mama Ştefaniei: I-a pus masca pe gură, copilul nu mai putea să ia aer. Au luat-o şi au dus-o în altă cameră, nu m-au lăsat să îmi mai văd fetiţa. 

Pe acelaşi subiect

Adolescenta avea infecţii la nivelul rinichilor, ovarelor şi plămânilor

Starea sa de sănătate s-a degradat rapid şi a murit câteva ore mai târziu, în urma a două stopuri cardio-respiratorii. În urma autopsiei s-a stabilit că adolescenta avea infecţii la nivelul rinichilor, ovarelor şi plămânilor. Cadrele medicale le-ar fi reproşat părinţilor că au ajuns prea târziu la spital, deşi ar fi fost şi cu trei zile înainte, dar a fost externată. 

Jozsef Racz, tatăl Ştefaniei: Ei au spus că dacă veneam cu două ore mai repede... Noi am fost luni, cu două-trei zile mai devreme. S-a dus pe picioare, zâmbind. Şi fetiţa, peste o oră jumate, îmi zice toată lumea că e decedată. Nu pot să înţeleg treaba asta. 

Părinţii cred că medicul de gardă ar fi putut să facă mai mult pentru a le salva fata. La fel consideră şi sute de oameni din Satu Mare, care s-au adunat în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, cerând, într-un glas, demisia medicului de la Urgenţe care s-a ocipat de caz. 

Localnic: Aşa am ajuns în ziua de astăzi să fim cu frică să mergem la doctori. Nouă acum ne este frică să mergem la doctori. Noi suntem aici să ajutăm această familie care a căzut victimă acestui sistem criminal şi mafiot din România. 

Doctorul acuzat este specializat în medicină de familie

Doctorul acuzat este specializat în medicină de familie, dar lucrează şi la UPU Satu Mare. A fost demis în urmă cu câţiva ani din cauza problemelor de comportament, dar a câştigat procesul şi s-a reîntors la muncă. Localnicii sunt nemulţumiţi şi spun că nimic nu s-a schimbat.

Localnic: Nici măcar n-am apucat să-i spun toate simptomele şi a plecat. Am stat în perfuzii pe scaun, nici nu m-a intrebat ce am exact.

Localnic: Şi eu cu băiatul meu de 10 ani am venit cu el la urgenţă. M-a trimis cu el acasă înapoi şi nu i-a făcut nimic, cu dureri.

La câţiva metri de spital, pe o bancă a fost aşezat portretul Ştefaniei, iar numele ei a fost scris cu lumânări. Între timp, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. O anchetă în acest caz a fost deschisă şi de către conducerea spitalului. 

Adrian Marc, manager SJU Satu Mare: Aş vrea să existe o analiză complet obiectivă, dar în timp cât mai scurt, evident. Nu mi-aş dori ca lucrurile să escaladeze într-o direcţie nepotrivită pentru că riscăm, sau sper să nu ajungem să blocăm sau să periclităm activitatea singurei unităţi de primiri Urgenţe din judeţ. 

Medicul care era atunci de gardă este în concediu şi nu a putut fi contactat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Cutremurător: Medicul care a consultat-o pe Ştefania ar fi spus că "nu are nimic, e isterică şi obeză". Fata avea de fapt o infecţie masivă în corp