Antena Meniu Search
x
LIVE

Video "S-a dus pe picioare, zâmbind. Şi peste o oră jumate, e decedată". Proteste în faţa spitalului judeţean din Satu Mare, după moartea Ştefaniei

Moartea Ştefaniei, adolescenta de 15 ani care a ajuns săptămâna trecută la spital pe propriile picioare şi a murit în urma a două stopuri cardio-respiratorii, a scos lumea în stradă. Sute de oameni s-au adunat în faţa Spitalului Judeţean din Satu Mare pentru a cere demisia medicului care a fost de gardă în momentul în care fata a ajuns la spital. Între timp, în unitatea spitalicească a fost declanşată o anchetă internă, iar Poliţia a deschis un dosar penal. 

De Redactia Observator la 27.01.2023, 08:23
Vezi și

Vestea morţii Ştefaniei a căzut ca un trăsnet peste întreaga comunitate. Apropiaţi, prieteni, dar şi mulţi oameni care n-au cunoscut-o pe fată s-au adunat în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare, cerând, într-un glas, demisia medicului de la UPU care a fost de gardă atunci când eleva de doar 15 ani a ajuns la spital. 

Proteste în faţa spitalului judeţean din Satu Mare, după moartea Ştefaniei

Oameni: Demisia! Demisia! Demisia! Vrem dreptate! Vrem dreptate!  

Bărbat: Aşa am ajuns în ziua de astăzi să fim cu frică să mergem la doctori. Nouă acum ne este frică să mergem la doctori. Noi suntem aici să ajutăm această familie care a căzut victimă acestui sistem criminal şi mafiot din România.  

Pe acelaşi subiect

Pe o bancă a fost aşezat portretul Ştefaniei, iar numele ei a fost scris cu lumânări. Părinţii adolescentei, prezenţi şi ei la protest, au făcut apel la solidaritate. 

Jozsef Racz - tatăl Ştefaniei: În urma protestelor noi am vrea să schimbăm ca alte familii, care vin cu copii să poate merge cu inima curată în spitalul nostru, în Satu Mare, să nu mai păţim aşa ceva. 

Între timp, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. 

Alina-Cadina Candrea-Ținca - IPJ Satu Mare: Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare efectueză verificări într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în cazul minorei de 15 ani care, la data de 18 ianuarie, ar fi decedat la Spitalul Judeţean Satu Mare-Secţia U.P.U.  

O anchetă în acest caz a fost deschisă şi de către conducerea spitalului, mai ales că părinţii fetei nu o ştiau cu probleme medicale. 

Adrian Marc - manager SJU Satu Mare: Aş vrea să existe o analiză complet obiectivă, dar în timp cât mai scurt, evident. Nu mi-aş dori ca lucrurile să escaladeze într-o direcţie nepotrivită pentru că riscăm, sau sper să nu ajungem să blocăm sau să periclităm activitatea singurei unităţi de primiri Urgenţe din judeţ. 

Jozsef Racz - tatăl Ştefaniei: S-a dus pe picioare, zâmbind. Şi fetiţa, peste o oră jumate, îmi zice toată lumea că e decedată. Nu pot să înţeleg treaba asta. 

Ştefania a ajuns la urgenţe pe 18 ianuarie, împreună cu mama sa, pentru analize, întrucât se simţea slăbită în ultima perioadă. A murit câteva ore mai târziu, în urma a două stopuri cardio-respiratorii. În urma autopsiei ar fi reieşit că moartea adolescentei a survenit în urma unor infecţii la nivelul rinichilor, ovarelor şi plămânilor, deşi fata nu a acuzat niciun fel de durere. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » "S-a dus pe picioare, zâmbind. Şi peste o oră jumate, e decedată". Proteste în faţa spitalului judeţean din Satu Mare, după moartea Ştefaniei