Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fiul fostului ministru Avram Mureşan, găsit mort în Kenya, a lucrat pentru Cambridge Analytica! "Când m-am angajat nu mi-am dat seama..."

de Redactia Observator

la 25.03.2018 , 15:57

Dan Mureşan, fiul fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, găsit mort într-o cameră de hotel din Kenya, în 2012, a lucrat pentru Cambridge Analytica, implicată în scandalul datelor Facebook utilizate în campania lui Donald Trump.

Dezvăluirea a fpst făcută de Christopher Wylie, fost director de cercetare la Cambridge Analytica, cel care a făcut primele dezvăluiri privind folosirea datelor utilizatorilor de Facebook în campaniile electorale.

Wylie a declarat pentru nation.co.ke că a ajuns în această funcţie la Cambridge Analytica, după moartea subită a românului.

Articolul continuă după reclamă

”Când m-am angajat nu mi-am dat seama ... el (Dan) tocmai fusese găsit mort in camera sa de hotel. De aceea aveau un post liber”, a spus Wylie.

Christopher Wylie

Acesta a refuzat să spună cum a murit românul: "Nu pot afirma că a fost ucis. A murit in camera sa de hotel".

Dan Mureşan ocupa poziţia de coordonator al campaniilor electorale pentru clienţii Cambridge Analytica. El a coordonat campanii în Texas, Virginia și în țări din estul Europei, sud-estul Asiei și Africa. 

Publicația indiană The Print scrie că Dan Mureșan a încercat să influențeze alegeri în India, începând din 2010. Proiectul a căzut fiindcă Alexander Nix, șeful lui Mureșan, a vrut să ia bani, în același timp, de la forțe politice adversare. 

Cambridge Analytica se află în mijlocul unui scandal de proporții după ce s-a descoperit că aceasta a folosit datele personale a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook, fără acordul acestora, pentru a transmite știri, multe dintre ele false, care să încline balanța în favoarea lui Donald Trump, în campania prezindențială din SUA, și în beneficiul taberei pro-Brexit, în Marea Britanie. Și Facebook a fost afectat de acest scandal.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Evenimente » Fiul fostului ministru Avram Mureşan, găsit mort în Kenya, a lucrat pentru Cambridge Analytica! "Când m-am angajat nu mi-am dat seama..."