Antena Meniu Search
x

Daniel Buzamăt, şeful de la Drumuri prins cu mita-n frigider. A luat 100.000 de lei de la un om de afaceri ca să-i asfalteze drumul privat

Daniel Buzamăt, directorul de la Drumuri şi Poduri Bârlad a fost prins cu mita-n frigider. Funcţionarul a fost arestat după ce a primit 100.000 de lei de la un om de afaceri ca să asfalteze un drum privat pe bani publici. Practic, omul şi-a asigurat salariul pe un an întreg dintr-o lovitură. 

de Redactia Observator

la 26.01.2024, 16:21

Daniel Buzamăt, şeful de la Drumuri prins cu mita-n frigider. A luat 100.000 de lei de la un om de afaceri ca să-i asfalteze drumul privat
Daniel Buzamăt, şeful de la Drumuri prins cu mita-n frigider. A luat 100.000 de lei de la un om de afaceri ca să-i asfalteze drumul privat - reiser.ro

Daniel Buzamăt, Directorul SC Lucrări Drumuri şi Poduri (SLDP), acuzat de luare de mită în formă continuată, a fost arestat preventiv, vineri, în urma unei decizii a magistraţilor de la Tribunalul Vaslui. Decizia nu este definitivă. În acelaşi dosar a fost arestat preventiv şi un om de afaceri care i-ar fi oferit acestuia mită.

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat, joi, că procurorii anticorupţie de la Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Daniel Buzamăt, director al Societăţii pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri (SLDP) REISER SA Bârlad, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, cât şi a unui om de afaceri. Acesta este acuzat de comiterea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată.

Cum au prejudiciat cei doi bugetul statului 

"Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile de procedură penală. (...) În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie", au menţionat procurorii DNA Iaşi prin intermediul unui comunicat de presă.

Pe acelaşi subiect

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe că directorul SLDP REISER Bârlad ar fi primit 100.000 de lei de la omul de afaceri în legătură cu un contract de asfaltare.

"În perioada 1 martie 2022 - 12 mai 2022, inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menţionată, în mod indirect cât şi direct, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranşe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul ar fi primit suma de bani în contextul încheierii, între SLDP REISER SA Bârlad şi societatea celuilalt inculpat, a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafeţe de 1.600 metri pătraţi de teren, ce aparţinea acestuia din urmă. În realitate, ar fi fost asfaltată o suprafaţă de 4.725 metri pătraţi, fiind folosită o cantitate de 454 tone asfalt faţă de 218 tone asfalt, menţionată în documentele contabile ale celor două societăţi", precizează sursa citată.

Conform comunicatului DNA, două sume de bani (a câte 50.000 lei fiecare) ar fi fost depuse, la sugestia lui Daniel Buzamăt, într-un frigider aflat în biroul său, respectiv în autoturismul personal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Daniel Buzamăt, şeful de la Drumuri prins cu mita-n frigider. A luat 100.000 de lei de la un om de afaceri ca să-i asfalteze drumul privat