Antena Meniu Search
x

El este cel de-al doilea român condamnat la moarte în Malaezia! Povestea lui Daniel, demnă de un scenariu de film (Video)

Pe 27 iunie 2018, Curtea Federală a Malaeziei l-a condamnat la moarte pe Daniel Ionel Țurcan, un român care a fugit din țară încă din anul 1999. Daniel Țurcan este al doilea român condamnat la moarte în Malaezia după Ionuț Gologan.

Daniel Turcan a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri in Malaezia
Daniel Turcan a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri in Malaezia - YouTube

Pe 27 iunie 2018, Curtea Federală a Malaeziei l-a condamnat la moarte pe Daniel Ionel Țurcan, un român care a fugit din țară încă din anul 1999. Daniel Țurcan este al doilea român condamnat la moarte în Malaezia după Ionuț Gologan.

Ca și în cazul lui Gologan, decizia luată de judecătorii federali din Malaezia în cazul lui Daniel Țurcan este definitivă.

Până în prezent, nicio instituție publică din România sau Malaezia nu a oferit informații amănunțite despre românul condamnat la moarte pentru trafic de droguri.

De curând, procurorul care l-a anchetat pe român a făcut public actul de acuzare, odată cu condamnarea la moarte obținută împotriva lui Daniel Țurcan.

Pe acelaşi subiect

Potrivit informațiilor oferite de malaysiancriminal.lawyer, Daniel Ionel Țurcan, în vârstă de 51 de ani, a părăsit România în anul 1999 și a emigrat în Turcia.

După ce a muncit în industria textilă din Turcia, românul s-a mutat în Italia, în anul 2004, iar cinci ani mai târziu, în 2009, s-a mutat în Spania.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Daniel Țurcan, povestea unui român condamnat la moarte

Viața lui Daniel Țurcan avea să schimbe, iar povestea lui avea să devină subiect pentru marile publicații de pe mapamond, în decembrie 2013, atunci când a plecat din Spania în Sao Paolo, Brazilia.

Cel mai probabil, românul a fost racolat în Spania de o grupare infracțională care se ocupă de traficul de narcotice, el fiind trimis în Brazilia pentru... perfecționare.

În perioada 1 decembrie 2013 - 11 ianuarie 2014, Daniel Țurcan a fost îndrumat în Sao Paolo de un bărbat care mai apoi l-a trimis în Laos, împreună cu două pachete pline cu cocaină.

Pe 13 ianuarie 2014, Daniel Ionel Țurcan a fost arestat de polițiști pe Aeroportul Kuala Lumpur, Malaezia.

Asupra lui, polițiștii au găsit cele două pachete cu cocaină și l-au acuzat oficial de trafic de droguri de mare risc.

Un an mai târziu, Țurcan a fost achitat în primă instanță, însă procurorii au făcut apel, iar în anul 2017, judecătorii l-au condamnat la moarte pe român.

În urmă cu trei zile, decizia de condamnare la moarte a fost confirmată de Curtea Federală, astfel că Daniel Țurcan a devenit al doilea român condamnat la moarte pentru trafic de droguri.

Din fericire pentru cei doi români, Guvernul malaezian nu a mai executat un cetățean străin din anul 1991, astfel că, cel mai probabil, românii își vor petrece toată viața după gratii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » El este cel de-al doilea român condamnat la moarte în Malaezia! Povestea lui Daniel, demnă de un scenariu de film (Video)