Antena Meniu Search
x

Video "Dă-te, că îţi crăp capul!" Teroare la o școală din Maramureș. Elevii, filmați cum înjură și aruncă prin clasă cu scaune

Este anchetă de proporţii într-o şcoală generală din judeţul Maramureş, după ce mai mulţi elevi au fost filmaţi în timp ce reproduceau scene şocante, chiar şi pentru un adult. Inspectoratul Şcolar Judeţean nu exclude ca minorii să fi fost nesupravegheaţi de către profesori şi cred ca la mijloc este vorba de o problemă de organizare la nivelul şcolii. De partea cealaltă, conducerea unităţii de învăţământ neagă totul. 

de Redactia Observator

la 08.03.2024, 08:26

Vezi și

Scaune aruncate dintr-un colț într-altul al sălii de curs, umilințe, înjurături şi gesturi cu tente sexuale. Sunt doar câteva dintre imaginile greu de privit care au fost surprinse în şcoala gimnazială din comuna Deseşti. Filmarea a fost făcută în urmă cu o lună, dar abia acum a fost făcută publică. Mama unuia dintre copii povesteşte şocată despre ceea ce se întâmplă în instituţia de învăţământ.

Mama unuia dintre elevi: Prin clasă zboară scaune, chiar şi scene de agresiune sexuală, porumbei morţi aruncaţi peste geamuri, copiii sar pe geamuri în timpul orelor. Chiar un copilaş a suferit o intervenţie chirurgicală pentru că i-a fost rupt nasul în timpul şcolii. Foarte multe lucruri grave. Chiar un copil a mers cu cuţitul la şcoală în papuc şi ameninţa copiii şi profesorii.

Directorul se apără și neagă orice acuzație. Spune că elevii sunt în siguranță

Deşi elevii și părinții susţin că toate aceste lucruri se întâmplă de luni de zile, conducerea şcolii se apără şi neagă orice acuzaţie.

Flaviu Vida, director Școala Generală Desești: În general copiii să ştiţi că sunt în siguranţă. După cum aţi văzut, avem sisteme video şi pe holuri, şi în afara şcolii.

Însă Inspectoratul Şcolar Judeţean contrazice varianta şcolii.

Mama unuia dintre elevi: Mi se pare că e un haos. Copii nu sunt în siguranţă.

Conducerea ISJ Maramureş consideră că elevii nu merită nicio sancţiune

Mihai Pop, inspector general ISJ Maramureș: Dacă acolo exista supraveghere, copiii nu ar fi putut să facă acele gesturi pe care le-am văzut. Dacă e pauză, colegii trebuiau să fie pe hol şi să audă, să vadă. Dacă era oră, este şi mai grav; colegii profesori trebuiau să fie în sala de clasă.

Pe lângă ancheta desfăşurată de ISJ Maramureş, poliţiştii s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Totuşi, conducerea ISJ Maramureş consideră că elevii nu merită nicio sancţiune. Din cauza elevilor cu probleme de comportament, mulţi părinţi şi-au transferat copiii la alte şcoli. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Dă-te, că îţi crăp capul!" Teroare la o școală din Maramureș. Elevii, filmați cum înjură și aruncă prin clasă cu scaune