Antena Meniu Search
x

Video David, băiețelul român răpit de tată în Italia, a ajuns din nou în brațele mamei: "Nu îmi doresc nici arestul lui, vreau linişte şi pace, nu vreau rău la nimeni"

Povestea dramatică a copilului răpit în Italia de tatăl său, în plină zi, s-a terminat cu bine. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti, iar băiatul a fost preluat de Protecţia Copilului si adus în braţele mamei sale. Tatăl copilului şi-a explicat gestul: femeia i-a interzis să-şi mai vadă fiul acum trei ani, aşa că a decis să-şi facă singur dreptate.  De altfel, nu este prima dată când individul face gesturi extreme şi îşi pune copilul în pericol. 

de Redactia Observator

la 09.10.2021, 08:23

Vezi și

”Ăsta-i calvar. Pentru copil e un şoc”, spune bunica băiețelului. 

O traumă care îl va urmări toată viaţa. Smuls din braţele mamei acum trei zile, coşmarul lui David s-a încheiat în gara Curtici. Tatăl lui l-a dus la o mie de kilometri distanţă de cea care i-a dat viaţă. Atât de convins era bărbatul că va intra fără probleme în ţară cu băiatul de cinci ani, că a postat pe reţelele de socializare poze şi filmuleţe cu el în tren. Aseară însă... 

Andrei Dinca, Poliţia de Frontieră Arad: La controlul de frontiera, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că minorul era dat dispărut de către autorităţile din Italia.

I-au coborât din tren de urgenţă. Copilul a ajuns în grija Protecţiei Copilului. 

Pe acelaşi subiect

Erika Stark, director DGASPC Arad: Copilul este bine, este ok.

Tatăl lui a dat explicaţii câteva ore la poliţie, după care a fost lăsat să plece. 

"M-au sunat de la protecţia copilului. mi-au spus că copilul este la ei. Îl ţin acolo până ajung eu, copilul stă acolo până ajung eu să-l iau dar tatăl este în faţa instituţiei", spune mama copilului.

Băiețelul răpit în Italia a ajuns în brațele mamei

După zilele de coşmar, băiatul a ajuns, din nou, în braţele mamei sale. 

"Cred că în două trei zile am ridicat toată Italia şi s-a auzit această veste. Am fost încurajată, susţinută...Nu îmi doresc nici arestul lui, vreau linişte şi pace, nu vreau rău la nimeni. Nu vreau să îi am pe conştiinţă că le-am făcut rău şi stau la puşcărie...", spune tânăra.

Andrei Dinca, Poliţia de Frontieră Arad: Este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate.

Erika Stark, director DGASPC Arad: Există o sentinţă judecătorească din 2018, prin care copilul este încredinţat mamei şi domiciliul e stabilit la mamă.

David a fost smuls de lângă mamă, marți dimineață

Coşmarul a început acum trei zile, în Padova, Italia. Marţi dimineaţa, Alexandra, mama lui David îl ţinea de mână în drum spre grădiniţă când copilul i-a fost luat cu forţa. Doi bărbaţi au ţinut-o de mâini, în timp ce tatăl băiatului l-a apucat pe David. Apoi s-au urcat toţi într-o dubă neagră cu numere de Bucureşti şi au plecat în viteză. 

"Maşina nu s-a oprit, din mers, a coborât Bogdan şi a smuls copilul! David ţipa! Vă închipuiţi, au ieşit oamenii!", povestește bunica lui David.

În zece minute, poliţia italiană era la locul răpirii. Oamenii legii au identificat rapid duba pe camerele de supraveghere. Presa italiană a relatat imediat incidentul, iar chipul lui David a ajuns peste tot. Însă, tatăl a reuşit să treacă graniţa cu el. Cel mai negru coşmar al mamei devenise realitate după trei ani de teroare, în care a reuşit să-l ţină la distanţă. 

Italienii au deschis un dosar de răpire pe numele bărbatului. Azi, înainte de a pleca spre România, mama copilului a dat declaraţii la poliţie. 

Copilul a mai fost luat de tată, în urmă cu trei ani

Nu este prima dată când Alexandra şi David trec prin clipe de groază. Şi în urmă cu trei ani, când Alexandra a primit custodia copilului, tatăl a dispărut cu băiatul

"Alexandra singură l-a găsit! După opt luni. Ea singurică", mărturisește bunica băiețelului.

Disperat, bărbatul s-a urcat pe acoperişul unei case cu David în braţe şi a ameninţat că se aruncă cu tot cu copil: "Copilul e al meu, eu nu-i dau copilul. Sună că mă arunc de aici!​". 

Cei doi foşti parteneri încă se judecă pentru custodie.

După ce David a fost încredinţat mamei, tatăl a făcut apel. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » David, băiețelul român răpit de tată în Italia, a ajuns din nou în brațele mamei: "Nu îmi doresc nici arestul lui, vreau linişte şi pace, nu vreau rău la nimeni"