Antena Meniu Search
x

Video De ce au intrat procurorii DNA în biroul lui Nicuşor Dan. Reacţia primarului Capitalei: "Obiectul controlului nu a fost comunicat"

Procurorii DNA au descins astăzi la Primăria Capitalei. Au suspiciuni că angajaţii ar fi emis ilegal autorizaţii de construire şi certificate de urbanism. Au intrat şi în biroul primarului general care susţine, însă, că habar nu are de ce l-au căutat procurorii. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 11.07.2023, 21:16

Vezi și

Anchetatorii au ajuns la 9 dimineaţa la Primăria Capitalei. Angajaţii de la Urbanism au înştiinţat publicul că sunt ocupaţi, dar nu au scăpat atât de repede cum sperau. 7 ore au durat percheziţiile DNA.

Nicuşor Dan, vizat de procurorii DNA

"Procurorii DNA au verificat documente de la Direcţia de Urbanism şi au controlat biroul administratorului public şi pe cel al corpului de control. Anchetatorii au vrut să intre inclusiv în biroul primarului general, aşa că l-au chemat de urgenţă la sediul instituţiei pe Nicuşor Dan", transmite Andreea Milea, reporter Observator.

Primarul Capitalei susţine, însă, că nu a fost anunţat ce caută procurorii: "Obiectul controlului nu a fost comunicat reprezentanților Municipalității". 

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii DNA au primit, însă, o plângere de la fostul arhitect-şef al Capitalei, Adrian Bold. Acesta a reclamat să adjunctul lui, Matei Damian, a semnat anul acesta, în aprilie şi mai, sute de documente fără aprobarea lui. Surse Observator susţin că acesta a fost şi motivul percheziţiilor de astăzi de la primărie. Şi prefectura a primit aceeaşi sesizare, aşa că a cerut inspectoratului de stat în construcţii să facă verificări.

"Luna trecută, inspectorii ISC au făcut trei controale la Primăria Capitalei. Au verificat 320 de certificate de urbanism şi autorizaţii de construire. Dintre acestea, 275 erau semnate de adjunctul arhitectului şef", spune Andreea Milea, reporter Observator.

Inspectorii au descoperit că cele mai multe acte au fost aprobate de adjuncul arhitectului-şef când superiorul lui era în concediu. Fişa postului îl obliga, însă, să mai obţină semnătura unui angajat din conducerea Direcţiei de Urbanism a primăriei. Deocamdată, dosarul deschis de DNA este in rem, adică cercetează fapte, nu persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » De ce au intrat procurorii DNA în biroul lui Nicuşor Dan. Reacţia primarului Capitalei: "Obiectul controlului nu a fost comunicat"