Antena Meniu Search
x

Video De ce nu a fost înlocuit microbuzul şcolar cu găuri în podea, în care plouă peste elevii din Poieni, Cluj. "Ar fi păcat să cheltuim niște bani"

Elevii din trei sate clujene merg la şcoală cu un autobuz de pe vremea părinţilor lor. Şi nu este o glumă. Autobuzul care duce elevii la ore are 20 de ani, jumătate de milion de kilometri la bord şi o gaură în podea. Deşi este evident că e nevoie de unul nou, autorităţile locale spun că nu vor să cheltuiască în plus, aşa că au depus proiecte la Ministerul Dezvoltării şi aşteaptă. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 24.11.2023, 08:36

Vezi și

Ora 7 și 40 de minute. Microbuzul din Poieni, judeţul Cluj, care ar trebui să aducă la școală elevii din trei sate nu pornește. După 20 de minute şi încercări repetate, şoferul îl pune în mişcare. Pentru elevii care aşteaptă la şcoală înseamnă o oră ratată. "În fiecare dimineaţă sună (n.r. elevii) să ştie dacă mă duc sau nu", spune şoferiţa autobuzului.

Autobuz şcolar vechi, cu gaură în podea

"De multe ori se opreşte pe calea ferată, se opreşte pe drum naţional. Elevii sunt expuşi unor pericole. Eram elev în şcoala asta şi sunt profesor de 8 ani şi tot cu această maşină. Deci are aproape 20 de ani de când funcţionează", povesteşte Marian Potra, profesor.

Şi pentru că este mai bătrân decât părinţii copiilor, autobuzul ar cam trebui să iasă la pensie. O gaură în podea şi plafonul prin care trece apa sunt argumente importante, nu şi suficiente. "Plouă, e frig în el, scaunele ude când plouă. S-a oprit de 5 ori, nu știm ce să ne facem, ne e și frică cu el", spune un elev. 

Pe acelaşi subiect

"Am dus-o de multe ori la reparaţie. Chiar ultima dată am dus-o şi ne-a costat 7.000 de lei. Este veche, are mulţi km la bord. Noi trasportăm copii, Siguranţa copiilor din punctul meu de vedere e precară", declară Adrian Baciu, coordonator transport. "De multe ori ne gândim oare au ajuns la şcoală sau nu", oftează o mamă.

Nu sunt destui bani în bugetul local

Conducerea şcolii nu a vrut să comenteze situaţia. Autorităţile ştiu şi ele de problemă, dar dau din umeri: nu sunt bani în bugetul local pentru un nou autobuz şi aşteaptă finanţări. 

"Ar fi păcat să cheltuim niște bani având în vedere că microbuzul ar trebui să sosească inclusiv de la minister. Ministerul Dezvoltării... Era în discuție că noi am depus proiectele că până în toamnă se face. Nu știu în ce situație e licitaţia, dar o să dureze și fabricarea", susţine Gheorghe Boca, primar comuna Poieni.

Asta înseamnă însă că, măcar până la finalul anului şcolar, elevii vor continua să meargă la şcoală tot cu microbuzul bătrân, în care plouă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Evenimente » De ce nu a fost înlocuit microbuzul şcolar cu găuri în podea, în care plouă peste elevii din Poieni, Cluj. "Ar fi păcat să cheltuim niște bani"