Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video De la ce ar fi pornit incendiul de la fabrica de termopane de lângă Suceava. Au fost chemați pompieri şi voluntari din mai multe judeţe

Incendiu puternic la o fabrică de termopane de lângă Suceava. Coloane de fum negru s-au văzut de la kilometri distanţă, iar autorităţile au emis mesaje Ro-Alert. I-au sfătuit pe localnici să evite zona şi să închidă ferestrele caselor. La acţiune au venit pompieri şi voluntari din ma multe judeţe. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

de Angela Bertea

la 12.05.2024 , 19:27

Ora 10:30, la doi paşi de Suceava. Acoperişul unei fabrici de geamuri termopan este înghiţit de flăcări. Focul este înlocuit apoi de o ciupercă uriaşă de fum negru. Speriaţi localnicii au sunat la 112.

Martor: De la panourile solare. Au intrat în scurt toate și au răbufnit toate. Toată hala era acoperită cu panouri.

Pompierii au cerut sprijin colegilor din judeţele vecine. Alţi salvatori au venit de acasă pentru a da o mână de ajutor. În tot acest timp, localnici şi angajaţi au încercat să mai salveze câte ceva din firmă. Documente, mobilă şi electronice.

Vezi și

Incendiul a făcut scrum aproape 1.800 de metri pătraţi

Pe acelaşi subiect

Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava: Interventia a fost foarte dificilă din cauza degajărilor mari de fum dar și a flăcării, căldura radiantă insuportabilă. Colegii mei au fost nevoiți să schimbe foarte multe butelii de oxigen.

Angela Bertea, reporter Observator: Locuitorii din zona au primit pe telefoane mesaje de alertă extremă în care li se recomandă să evite zona. Și acum, la aproape 3 ore de la stingerea principalelor focare și de la 200 m distanță, încă se mai simte puternic mirosul fumului inecăcios.

Ministrul Mediului dă asigurări că aerul nu a fost otravit de fumul negru

Ministrul Mediului: Deocamdata nu avem depășiri la stațiile din județul Suceava. Au trimis colegii mei și autolaboratorul mobil pentru că stațiile de monitorizare a calitătii aerului sunt la o distanță apreciabilă. Am fost informat că vântul bate în direcția sud sud-vest ceea ce înseamnă că acel nor, acea poluare nu va afecta locuitorii municipiului Suceava.

Pompierii încearcă acum să afle de la ce a pornit focul, însă din primele date ar fi vorba un scurtcircuit. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » De la ce ar fi pornit incendiul de la fabrica de termopane de lângă Suceava. Au fost chemați pompieri şi voluntari din mai multe judeţe