Antena Meniu Search
x

Decizie ULUITOARE în Justiţie: un bărbat a fost CONDAMNAT la ÎNCHISOARE pentru că şi-a ÎNCHIRIAT garsoniera!

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Brăila, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală după ce şi-a închiriat garsoniera şi a prejudiciat bugetul ANAF cu... 72 de lei.

Un bărbat a fost CONDAMNAT la ÎNCHISOARE pentru că şi-a ÎNCHIRIAT garsoniera!

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Brăila, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală după ce şi-a închiriat garsoniera şi a prejudiciat bugetul ANAF cu... 72 de lei.

Ştefan Laurenţiu Norocea a fost condamnat de Tribunalul Brăila la 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare cu executare. Bărbatul a încheiat un acord de recunoaştere a acuzaţiilor, fiind condamnat, efectiv, la 8 luni de închisoare.

Totul a început după ce ANAF i-a făcut plângere penală pentru un prejudiciu de 72 de lei, sumă ce reprezenta impozitul pe profit obţinut de pe urma închirierii unei garsoniere pe care o deţine în cartierul Hipodrom.

Condamnat după ce şi-a închiriat garsoniera şi s-a certat cu chiriaşa

Pe acelaşi subiect

În vara anului trecut, brăileanul a oferit spre închiriere locuinţa pe care o deţine prin intermediul anunţurilor publicate în presa locală. Aşa se face că, spre sfârşitul lunii iunie 2016, a fost contactat de o femeie, aceasta exprimându-şi intenţia de a închiria respectiva garsonieră. Potrivit anchetatorilor, în urma negocierilor, s-a stabilit o chirie de 550 lei/lună şi o garanţie de 550 lei ce urma să fie returnată chiriaşei la momentul plecării din locuinţă.

"Chiriaşa a închiriat garsoniera şi a achitat prima lună de chirie (iulie 2016) şi garanţia solicitată de inculpat. La momentul închirierii, inculpatul nu a încheiat cu martora contractul de închiriere, motivând că va încheia contractul respectiv după ce va primi întreaga sumă de bani pentru garanţie (declaraţia inculpatului) sau că va încheia contract de închiriere abia în luna noiembrie, întrucât până la data respectivă se află în concediu paternal (declaraţia martorei)", preciza procurorul de caz la finalizarea anchetei penale.

Chiriaşa a locuit în garsonieră numai până la data de 21 iulie 2016, când s-a împăcat cu concubinul ei şi s-a mutat din nou cu acesta. În ziua respectivă, brăileanca, însoţită de concubin, a luat legătura cu proprietarul garsonierei şi a solicitat să i se restituie suma plătită drept garanţie, întrucât nu cauzase niciun fel de stricăciuni în locuinţă. Proprietarul, însă, a refuzat să-i restituie garanţia, pe motiv că încă nu primise facturile de la utilităţi. Şi de aici problemele care au urmat, scrie obiectivbr.ro.

Supărată, chiriaşa a apelat numărul pentru urgenţe 112 şi a sesizat la poliţie faptul că Ştefan Laurenţiu Norocea refuza să-i restituie garanţia pe care o plătise pentru închirierea garsonierei. Aşa au aflat poliţiştii că proprietarul îi închiriase reclamantei garsoniera fără să încheie un contract care să fie luat în evidenţă de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Decizie ULUITOARE în Justiţie: un bărbat a fost CONDAMNAT la ÎNCHISOARE pentru că şi-a ÎNCHIRIAT garsoniera!