Antena Meniu Search
x

Declaraţii explozive în scandalul DNA! Mihaiela Iorga: "Există o tensiune între mine şi Kovesi. Nu am dat curs anumitor solicitări"

Procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga a declarat marţi că între ea şi Laura Codruţa Kovesi există de mai mult timp o tensiune, determinată 'probabil' de faptul că nu a dat curs 'anumitor solicitări'.

Procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga a declarat marţi că între ea şi Laura Codruţa Kovesi există de mai mult timp o tensiune, determinată 'probabil' de faptul că nu a dat curs 'anumitor solicitări'.

'Există o tensiune de mai mult timp între mine şi doamna procuror şef determinată, probabil, de faptul că nu am dat curs anumitor solicitări. Fiind dosare în lucru, nu vă pot detalia despre ce e vorba. (...) O să vă dau un singur exemplu, este vorba de o cerere de prelungire a unei măsuri a arestului preventiv în care am întocmit un referat prin care am adus la cunoştinţă că, din punctul meu de vedere, prelungirea măsurii arestului preventiv nu se impune. Probele care fuseseră avute în vedere la momentul arestării preventive rând pe rând efectiv picaseră, martorii nu îşi mai menţineau declaraţiile, documentele privind tranzacţiile apăreau, deşi anterior se preciza că nu există acele documente, marfa care se spunea că nu există exista, situaţie în care am sesizat conducerea şi am spus că există o problemă cu cel care a făcut ancheta înaintea mea. Am întocmit şi un referat în acest sens, bineînţeles că în final rugămintea a fost, rugămintea sau presiunea mai bine spus, a fost de prelungire a acelei măsuri a arestului preventiv', a spus Moraru Iorga.

Ea a arătat că a acceptat să facă aşa ceva pentru că a apreciat că 'este un rău mai mic faţă de ce se putea întâmpla' şi că existau două variante: să se abţină în acel dosar şi să nu mai efectueze niciun act, întrucât nu era de acord cu ceea ce s-a întâmplat anterior sau să prelungească măsura arestului preventiv şi în aceste condiţii să administreze toate probele pentru ca persoana respectivă 'să beneficieze de un proces echitabil şi de o apărare corectă'.

Întrebată dacă şefa DNA i-a cerut vreodată să ajungă la o anumită persoană prin diverse metode într-un dosar anume, Moraru Iorga a spus: 'Nu. Sub nicio formă nu mi-ar fi cerut să ajung la o anumită persoană prin diverse metode pentru că ştia că în privinţa mea acest lucru nu este posibil'.

'Cel despre care v-am povestit este singurul dosar în care îmi reproşez că am dat curs cererii, dar v-am spus era o situaţie în care nu aveai cale de întors. Vă mai pot da un exemplu. În situaţia dosarului privind-o pe Elena Udrea în care ne-a dat Parlamentul aviz doar pentru reţinere, nu şi pentru arestare, şi în care în mod clar am ieşit şi am spus la acel moment că atât timp cât nu avem aviz de arestare nu se impune reţinerea, pentru că ar însemna să facem doar un circ mediatic. Nu a fost reţinută. Am închis telefonul, am luat măsura controlului judiciar pe cauţiune şi consider că a fost o măsură corectă având în vedere avizul Parlamentului', a menţionat procurorul DNA.

Mihaiela Moraru Iorga a precizat că Laura Codruţa Kovesi nu i-a cerut în mod direct să o reţină pe Udrea, ci acest mesaj i-a fost transmis de procurorul şef adjunct în numele conducerii DNA.

'Mi-a spus (procurorul şef adjunct - n.r.) că opinia conducerii este că ar trebui reţinută pentru că există aviz de reţinere, pentru că l-am cerut şi pentru că trebuie să mergem până la capăt. A fost mesajul din partea doamnei procuror şef', a spus ea.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Declaraţii explozive în scandalul DNA! Mihaiela Iorga: "Există o tensiune între mine şi Kovesi. Nu am dat curs anumitor solicitări"