Antena Meniu Search
x

Video Degajări uriaşe de fum toxic, după ce o hală din Vulcan a fost mistuită de flăcări. A fost alertată Garda de Mediu

Incendiu puternic, vineri seară, în localitatea Vulcan, din judeţul Hunedoara. O fostă hală a oraşului a fost mistuită de flăcări, iar degajările mari de fum s-au putut vedea la kilometri distanţă. Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă, din pricina maselor plastice care se topeau în interior. În sprijinul salvatorilor a fost adus un buldozer, pentru a-i ajuta la stingere. La faţa locului a ajuns şi Garda de Mediu, alertată din pricina norului toxic ce acoperea întreaga zonă. Pompierii au demarat o anchetă pentru a stabili de la ce a pornit incendiul.

de Redactia Observator

la 05.11.2022, 10:27

Vezi și

Pompierii din Petroşani, judeţul Hunedoara, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit vineri seară, la o fostă hală din municipiul Vulcan. În incendiu au ars deşeuri de mase plastice, astfel că a fost sesizată Garda de Mediu. Focul a izbucnit în interiorul halei, a anunţat ISU Hunedoara.

Garda de Mediu, alertată din cauza norului toxic

”În această seară, la Dispeceratul Integrat judeţean 112 a fost anunţat un incendiu care se manifesta în interiorul unei foste hale, din municipiul Vulcan. Pentru misiune au fost alocate de urgenţă o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului Petroşani, precum şi echipajul SMURD Vulcan. Ajunşi la locul indicat, pompierii au constatat faptul că incendiul a cuprins deşeuri compactate (mase plastice), pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp. Pentru a facilita acţiunea de stingere, în sprijinul pompierilor a fost adus un buldozer, la locul evenimentului fiind prezenţi şi doi reprezentanţi ai Primăriei Vulcan”, a precizat vineri ISU Hunedoara.

Întrucât acest tip de incendiu se manifestă cu degajare mare de fum toxic rezultat în urma arderii deşeurilor, a fost sesizată Garda de Mediu şi doi inspectori au ajuns imediat la locul intervenţiei. ”În aceste momente, incendiul este localizat, iar pompierii depun eforturi susţinute pentru lichidarea acestuia”, a mai transmis ISU Hunedoara. Cauza probabilă a declanşării incendiului urmează a fi stabilită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Degajări uriaşe de fum toxic, după ce o hală din Vulcan a fost mistuită de flăcări. A fost alertată Garda de Mediu