Antena Meniu Search
x

Foto „Degeaba încerci să te agăți de orice ca să scapi”. Martor-cheie în dosarul avocatului din Iași, acuzat că şi-a aruncat pe geam iubita gravidă

Martor-cheie în dosarul avocatului ieșean Sebastian Felecanu, acuzat că și-a ucis iubita însărcinată. Pe 18 iunie 2021, Monica era găsită fără viață în fața blocului, îmbrăcată doar în lenjerie intimă. La un an distanţă de la incident, iubitul femeii este pus sub acuzare pentru omor.

de Monica Palade

la 01.06.2023, 09:58

La audieriele e la tribunal, avocatul încearcă să își dovedească în continuare nevinovăția. Prezentă în sală, vecina care locuiește în apartamentul de dedesubt a venit cu detalii despre noaptea în care perechea s-a certat. „Coșul de fum al vecinei este îndreptat către bucătăria apartamentului în care locuiam?”, a întrebat-o avocatul Sebastian Felecanu pe martora-cheie a procesului său. Replica femeii a fost una pe măsură. „Degeaba încerci să te agăți de orice ca să scapi”, a spus vecina lui, potrivit BZI.

Filmul unei crime aproape perfecte

Reamintim, că pe 18 iunie 2021, fosta lui iubită Monica C. era găsită fără viață în fața blocului, îmbrăcată doar în lenjerie intimă. Ulterior, autopsia a arătat că fata, avocată stagiară, era însărcinată. La un an distanţă, iubitul femeii, avocat şi el, este acuzat de omor. Potrivit unor surse, cei doi tocmai se întorseseră de la o petrecere în noaptea în care femeia a murit. Ajunşi în apartament, aceştia ar fi pornit un scandal mostru, iar avocatul şi-ar fi împins iubita peste geam. Zgmotul provocat de cădere i-a alertat pe vecini, care când au văzut cadavrul în faţa blocului au sunat imediat la 112. Bărbatul a coborât să vadă ce s-a întâmplat abia după ce la faţa locului ajunseseră medicii şi oamenii legii. Potrivit anchetatorilor, Monica ar fi fost mai întâi sugrumată și apoi aruncată de la etaj.

Ce spun procurorii

"La data de 15.07.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Felecanu Sebastian, avocat în Baroul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 al.1 C.p. şi art. 189 al. 1 lit. g) C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p. Inculpatului i-au fost aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţia, în conformitate cu prevederile art. 309 C.p.p.

Faţă de inculpat a fost luată măsură reţinerii pentru 24 de ore, iar dosarul a fost înaintat către Curtea de Apel Iaşi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » „Degeaba încerci să te agăți de orice ca să scapi”. Martor-cheie în dosarul avocatului din Iași, acuzat că şi-a aruncat pe geam iubita gravidă