Antena Meniu Search
x

Video Delicatesa adusă din Asia care costă doar 19 lei în restaurant. Este extrem de sănătoasă iar românii o confundă cu o legumă de la noi

Edamame sau păstăile de soia verde au devenit ultimul trend culinar şi în România. Sunt originare din Asia, deloc scumpe şi pot fi folosite în nenumărate combinaţii, în bucătărie. Un bol mic de boabe verzi, extrem de sănătoase, şi multe posibilităţi: iată reţeta sucesului în multe restaurante. 

de Redactia Observator

la 04.10.2023, 20:33

Vezi și

Atât de puţine ingrediente pentru un gust aparte. Edamamele fierte în numai câteva minute şi apoi prăjite se pun în farfurii, se adaugă susan şi se.... urează poftă bună. Nu se mănâncă însă oricum. 

Iulia, bucătar: Nu ştiu cine şi când a avut idea de a începe să culeagă boabele de soia inainte să fie gata, dar, în mod cert, gustul a jucat un rol esential aici. 

Cât costă o porţie de edamame la restaurnt

Preparatul se vinde de regulă în restaurantele cu specific japonez, iar o porţie costă 19 lei.  

Catalin Negru, manager restaurant: Ca şi gust, dă o mică dependenţă, când guşti una, nu te mai opreşti, mai ales dacă sunt pe masă ca şi starter. Încă există un stigmat către ele pentru ca nu ştie toată lumea ce sunt. 

Într-un restaurant de lux, edamamele devin parte din farfurii dichisite şi cu ingrediente exotice. 

Primul preparat e o salată cu ardei, ulei de măsline şi de susan, usturoi, coriandru şi sare de Malton – un condiment cu preţ piperat. Edamame cu alge wakame, iar în a treia farfurie, tonul e vedeta, marinat în sos de soia şi ulei de susan. 

Remus Tomici, chef bucatar: Pentru al treilea preparat din edamame si alge adaugăm şi ton pentru plus de proteină şi omega 3. 

Edamame se găseşte în comerţ sub formă de boabe proaspete, dar şi cu tot cu păstaie, prefierte şi congelate. Un kilogram costă între 35 şi 40 de lei. Boabele fragede menţin sănătatea inimii, ajută sistemul imunitar şi digestia, spun nutriţionişti. 

Nicoleta Lupașcu, nutriționist: Au foarte multe protine, 18 grame la o portie de 160 de grame. Mult continut de potasiu si mult acid folic, magneziu, calciu 

Iulia Pop, reporter Observator: Ton cu susan negru, sare de molton alge wakame si edamame, iata un ingredient  versatil atat in bucataria clasica, dar si in cea de lux. Concluzia e clara, daca le vedeti in supermarketuri sau in meniurile restaurantelor  nu le ocoliti, pentru ca nici nu stiti ce pierdeti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Delicatesa adusă din Asia care costă doar 19 lei în restaurant. Este extrem de sănătoasă iar românii o confundă cu o legumă de la noi