Antena Meniu Search
x

Video Delta Dunării, impresionantă la început de toamnă. Spectacolul culorilor atrage turiştii care se bucură şi de preţuri reduse cu 50%

Delta Dunării este frumoasă în orice anotimp, dar toamna spectacolul culorilor devine de neegalat. Nuanțe arămii, soare blând și vegetație încă verde și bogată, toate fac din Deltă destinația perfectă pentru o vacanță memorabilă în octombrie. Tentante sunt şi preţurile, la jumătate faţă de sezonul estival.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 01.10.2023, 20:53

Vezi și

E anotimpul perfect în Delta Dunării. La Sulina, acolo unde fluviul întâlneşte marea, turiştii se bucură de vremea de vară în lumina şi culorile spectaculoase ale toamnei. "Pe mine Delta mă fascinează, chiar dacă am impresia că o cunosc, îmi place mereu, mă surprinde", spune un turist. "Am văzut nişte locuri mai sălbatice aşa, une nu se ajunge uşor, nu ajunge oricine, şi efectiv ne-a impresionat", spune un altul.

Preţurile la cazare au scăzut aproape la jumătate faţă de sezonul estival

Peisajele şi păsările se admiră în tihnă şi linişte din caiac. "Eşti numai tu şi cu caiacul şi natura. Nu ai zgomot. Eşti tu, te poţi apropia de pasăre", a declarat Cristian Francis, instructor de caiac. Cei care vor să meargă la sigur şi nu au timp pentru o plimbare în ritmul padelei, îşi pot lua drept ghid un localnic care să-i ducă prin cele mai spectaculoase ţinuturi. Delta Dunării este frumoasă în orice anotimp, dar toamna este mai spectaculoasă ca niciodată. Pe astfel de canale înguste o putem admira la adevărata ei valoare, dar putem să şi atingem, sălciile, stuful sau apa.

Canalul îndrăgostiţilor din Sulina este atât de îngust încât simţi că devii parte din natură. Ritmul bărcii este lent, cât să ai timp să te fereşti din calea sălciilor plângătoare şi să admiri splendoarea netulburat. Constantin Chivu ştie toate secretele Deltei, dar e la fel de fermecat de fiecare dată când le dezvăluie turiştilor. "E poate cel mai natural, mai sălbatic, mai necunoscut. La începutul toamnei e altfel. Acum începe natura să capete diverse culori, păsările se adună în stoluri pentru a migra", a declarat Constantin Chivu, localnic din Sulina.

"Canalul acesta pe care îl vedem aşa strâmt şi abia trecem noi printre sălcii se cheamă canalul îndrăgostiţilor. Aici se retrăgeau îndrăgostiţii, era o chestie intimă, nu sunt multe bărci", a declarat Corina Davidov, reprezentant pensiune Sulina. O astfel de plimbare cu barca durează mai bine de două ore, tocmai pentru că natura trebuie admirată în tihnă. Preţul porneşte de la 80 de lei de persoană. După atâta frumuseţe, spre seară, turiştii se retrag la pensiuni pentru delicii mai lumeşti. Bucătarii îi aşteaptă cu storceag, ciorba de peşte şi plachie de ştiucă.

Şi, dacă nu v-am convins până acum să descoperiţi Delta în octombrie, mai avem un argument decisiv: preţurile la cazare au scăzut aproape la jumătate faţă de sezonul estival. "Camerele, acum sunt la 220 de lei dublă, 200 simplă, au scăzut", a declarat Corina Davidov, reprezentant pensiune Sulina. De nepreţuit rămâne, însă, apusul peste cel mai nou pământ de pe continent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Delta Dunării, impresionantă la început de toamnă. Spectacolul culorilor atrage turiştii care se bucură şi de preţuri reduse cu 50%