Antena Meniu Search
x

Video Demnitarul Cristian Buchiu, filmat cum fură în aeroport un ceas de 1.200 de euro. I-ar fi ameninţat pe poliţişti că îi ştie pe superiori

Ce am găsit al meu să fie. E principiul după care s-a ghidat un fost şef al Comisiei Europene în România. Demnitarul român a uitat de orice demnitate şi a căzut în ispită: a luat ceasul în valoare de 1.200 de euro, uitat de o femeie în lada de la controlul de securitate, în timp ce se îmbarca pentru o cursă spre Bruxelles. Poliţiştii l-au prins în avion cu ceasul în bagaj şi l-au dat jos. Un pasager a filmat scena halucinantă

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 01.02.2024, 19:48

Vezi și

Sunt imagini filmate înainte de decolarea cursei Bucureşti- Bruxelles. Protagonistul principal al scandalului ruşinos - Cristian Buchiu, fostul şef al Comisiei Europene în România. Trei poliţişti îl ridică de pe scaun. În mijlocul avionului, ca un infractor, sub ochii celorlalţi pasageri, îl pun să-şi scoată genţile din compartimentul de bagaje şi să arate ce are înăuntru.

Se fâstâceşte pentru câteva momente, apoi deschide fermoarul unei genţi de piele. Agenţii scot ceasul. Unul dintre poliţişti îl inspectează şi îl arată, cel mai probabil, păgubitei.

Ceasul de damă care i-a făcut cu ochiul angajatului Comisiei Europene valorează în jur de 1200 de euro

Cristi Popovici, reporter Observator: Cu câteva minute înainte ca avionul sa decoleze, polițiștii de la Transporturi l-au găsit pe angajatul instituției europene, pe.locul sau din aeronavă. Bărbatul a susținut ca totul este o.confuzie, chiar i-ar fi amenințat pe polițiști ca va interveni la superiorii lor. Agenții i-au arătat însă.imaginile de pe camerele de supraveghere, iar suspectul de furt a fost dus într-un birou pt audieri.

Pe acelaşi subiect

Cu capul plecat, Cristian Buchiu iese pe uşa avionului, purtând pe umăr geanta pe care e desenat drapelul Europei.

Cristi Popovici, reporter Observator: Potrivit unor surse din Poliție, fostul reprezentant al Cmo Eur în Rom a găsit ceasul de dama, uitat într-o lădița. În loc sa anunțe angajații de la Securitate, bărbatul a luat ceausl și l-a ascuns în geanta de cabina. A trecut de control si s-a îmbarcat în avionul cu destinatia Bruxelles.

Ceasul de damă care i-a făcut cu ochiul angajatului Comisiei Europene, de damă, cu cadran alb şi o curea metalică argintie, valorează în jur de 1200 de euro şi este al unui brand elveţian cunoscut.

Cristian Buchiu: Toţi ne-am dori să avem o bilă de cristal să putem citi viitorul.

Posesoarea ceasului nu a depus momentan plângere

Viitorul ar trebui să fie destul de clar când hoţia se combină cu o funcţie onorabilă. Cristian Buchiu are diplomă în Ştiinţe Politice în România şi America. A fost şef interimar al Comisiei Europene în România în 2020. A rămas apoi la Bruxelles ca funcționar al direcției de comunicare, iar acum este consilier al unui director din Comisie. Şefii săi nu comentează purtarea care nu-i face deloc cinste.

Posesoarea ceasului nu a depus momentan plângere. Potrivit codului penal, dacă va fi iertat de femeia care şi-a recuperat ceasul, suspectul de furt scapă nepedepsit. Până atunci, poliţia a deschis un dosar penal.

Cristian Popescu, avocat: Din punct de vedere al categoriei sociale din care face parte şi statul pe care îl are, lucrurile sunt mai complexe decât infracțiune, știrbește o imagine a unei instituții publice, având în vedere statutul diplomatic pe care îl are.

Reporterii Observator au încercat să-l contacteze pe Cristian Buchiu pentru o explicaţie, însă acesta nu a fost de găsit. Surse Observator spun că în fiecare zi pe Aeroportul Otopeni sunt cel puţin 3 furturi din lădiţe.

Acest caz este gestionat de autoritățile române. Nu comentăm cu privire la investigațiile în curs.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Demnitarul Cristian Buchiu, filmat cum fură în aeroport un ceas de 1.200 de euro. I-ar fi ameninţat pe poliţişti că îi ştie pe superiori