Antena Meniu Search
x

Foto Interlopul Fane Căpăţână, reţinut după ce s-ar fi dat drept poliţist de la Antidrog şi ar fi furat 3.800 de euro din portofelele unor ucraineni

Celebrul interlop Fane Căpăţână a fost reţinut de poliţişti, după ce s-ar fi dat drept poliţist de la Antidrog şi ar fi oprit în trafic o maşină în care se aflau mai mulţi ucraineni cărora le-ar fi sustras din portofelele suma de 3.800 de euro. Ştefan Dinu, pe numele său real, a mai folosit o dată această schemă în 2022, când i-ar fi luat unui cetăţean străin suma de 2.500 de lei.

de Redactia Observator

la 01.02.2024, 09:52

Interlopul Fane Căpăţână, reţinut după ce s-a dat drept poliţist de la Antidrog şi a furat 3.800 de euro din portofelele unor ucraineni
Interlopul Fane Căpăţână, reţinut după ce s-a dat drept poliţist de la Antidrog şi a furat 3.800 de euro din portofelele unor ucraineni

Fapta s-ar fi petrecut în noaptea de 21 spre 22 ianuarie când, potrivit unor surse judiciare, o maşină în care se aflau cetăţeni din Ucraina a fost oprită în trafic de un poliţist care s-a prezentat ca făcând parte din serviciul Antidrog.

"Ieri, 31 ianuarie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat cercetat pentru furt calificat şi uzurpare de calităţi oficiale. În fapt, în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, în jurul orei 01,00, poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un cetăţean străin cu privire la faptul că, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 1B - E577, din direcţia Buzău către Ploieşti, la ieşire din municipiul Buzău, a fost oprit în trafic de către un bărbat. Acesta, folosindu-se de calităţi oficiale, i-ar fi solicitat documentele pentru control, atât lui, cât şi pasagerilor. În acest context, bărbatul ar fi sustras din portofelele ocupanţilor maşinii 3.800 de euro", a transmis IPJ Buzău.

Fane Căpăţână a folosit aceeaşi schemă şi în 2022

Potrivit surselor, bărbatul cercetat pentru furt calificat şi uzurparea de calităţi oficiale ar fi Ştefan Dinu, cunoscut şi sub numele de Fane Căpăţână.

"Imediat după primirea sesizării, cercetările au fost preluate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, iar datele oferite de apelant referitoare la persoana care l-ar fi abordat şi la autovehiculul ce ar fi fost utilizat de către aceasta au fost prelucrate cu operativitate întregului dispozitiv de ordine publică. În urma investigaţiilor derulate, poliţiştii au stabilit că bănuit de săvârşirea faptei este un bărbat, de 55 de ani, din Bucureşti. Acesta a fost depistat pe raza localităţii de domiciliu şi a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri, în vederea continuării cercetărilor şi documentării întregii activităţi infracţionale. În urma materialului probator administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar astăzi urmează a fi prezentat parchetului, cu propuneri legale", informează IPJ Buzău.

În anul 2022, Ştefan Dinu a mai fost reţinut de oamenii legii pentru că s-ar fi dat drept poliţist şi i-ar fi luat unui cetăţean străin suma de 2.500 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Interlopul Fane Căpăţână, reţinut după ce s-ar fi dat drept poliţist de la Antidrog şi ar fi furat 3.800 de euro din portofelele unor ucraineni