Antena Meniu Search
x

Video Denis a murit la 7 luni, după ce medicul ar fi spus că "nu are nimic". ''Mi l-am dorit din tot sufletul şi nu am putut să mă bucur de el''

Continuă seria neagră a bebeluşilor ucişi de o răceală aparent banală. Un băieţel de şapte luni a murit la câteva ore după ce a fost diagnosticat la spital cu roşu în gât şi trimis acasă. Săptămâna aceasta au fost alte două cazuri de bebeluşi morţi în condiţii suspecte la Maramureş. Deşi sunt anchete în spitale, Ministrul Sănătăţii nu ştie nimic despre valul de decese la copii. În ultimele şapte zile, aproape o sută de mii de români au ajuns la medic cu viroze. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 16.12.2022, 19:32

Vezi și

Claudia Chirana, mama copilului: Mi l-am dorit din tot sufletul şi nu am putut să mă bucur de el.

Este mărturia sfâşietoare a unei mame care şi-a pierdut fulgerător copilul. Denis avea doar 7 luni şi începuse să facă primii paşi. Din senin, a lovit nenorocirea. 

Claudia Chirana, mama copilului: De Sfântul Andrei, copilul a început să se simtă foarte rău, să îmi vomite, să îmi facă temperatură şi diaree. M-am panicat foarte tare, nici nu mai putea să respire. 

Speriaţi, părinţii au chemat ambulanţa şi au mers la spital, la OIteniţa. Au sperat că medicul le va face repede bebeluşul bine. 

Pe acelaşi subiect

Claudia Chirana, mama copilului: A spus că nu are nimic copilul. Mi l-a consultat, mi-a spus că inimioara este bine, plămânii la fel, mi l-a consultat la burtă. Scăzuse din greutate, mi-a zis că îi face asistenta un antibiotic în picior, pe urmă vă scriu o reţetă şi plecaţi acasă. 

Diagnosticul nu părea atât de grav, astfel că mama a răsuflat uşurată.

Claudia Chirana, mama copilului: Mi-a spus că are un roşu în gât. 

Reporter: V-a spus că e cazul să-l interneze? 

Claudia Chirana, mama copilului: Mi-a spus că dacă era cazul îl interna şi l-am întrebat de 5 ori. Sigur? Sigur. În caz de ceva vi-l internăm.

Au plecat cu toţii acasă, doar cu o reţetă pentru tratament. Doar că peste noapte starea lui Denis s-a agravat. Disperaţi, părinţii au chemat din nou salvarea. 

Claudia Chirana, mama copilului: Avea temperatura 40 şi mâinile de la cot în jos erau reci şi corpul de la burtă în sus ardea. Am sunat la salvare, după 30 de min a venit salvarea. 

În dimineaţa zile de 1 decembrie, copilul a fost adus în stare foarte gravă, cu ambulanţa, în camera de gardă a spitalului municipal din Olteniţa. Din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru el.

Bunică: Ca bunică, eu îmi doresc să nu mai facă şi la altă lume tot la fel. Eu consider că e de vină şi asistenta de pe salvare, şi medicul. 

Spitalul are altă variantă a tragediei. 

"Bebeluşul a venit cu simptome digestive, scaune mai accelerate, cel puţin aşa reiese până în momentul de faţă." 

Manager spital: Spitalul are o anchetă internă în desfăşurare după care vom lua măsurile pe care ne obligă legislaţia în vigoare. 

Mihai Craiu, medic pediatru: Cred că s-a mers mult prea târziu la spital şi nu neapărat diagnosticul iniţial a fost o problemă, ci un organism fragil la o vârstă mică şi temporizată intervenţia.

Doi bebeluşi, morţi în condiţii suspecte într-o singură săptămână, la Spitalul Judeţean din Baia Mare

Nu este singurul caz, din păcate. Luna aceasta, în Maramureş, doi bebeluşi au murit după au fost trimişi acasă, cu tratament, în urma consultaţiilor de la UPU Pediatrie. Unul dintre ei a urmat acelaşi scenariu dramatic: a fost diagnosticat cu roşu în gât, trimis acasă şi apoi a decedat. 

Despre situaţia morţilor suspecte la bebeluşi, Ministrul Sănătăţii nu are habar. 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Când au fost cazurile astea? Nu, nu cunosc detaliile astea, dar o să mă interesez. Mă documentez.

Medicii avertizează că este sezon de viroze şi bronşiolite. Bronşiolita debutează exact ca un banal roşu în gât, tuse şi febră moderată. Netratată, duce la pneumonie, iar părinţii sunt sfătuiţi să fie foarte atenţi la simptome. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Evenimente » Denis a murit la 7 luni, după ce medicul ar fi spus că "nu are nimic". ''Mi l-am dorit din tot sufletul şi nu am putut să mă bucur de el''