Antena Meniu Search
x

Video Desfăşurare impresionantă de forţe NATO în România. 500 de militari francezi şi 300 de belgieni sunt pregăţi de acţiune în orice moment

Noi trupe NATO ajung în ţara noastră, iar cei 800 de soldaţi francezi şi belgieni care sunt acum la baza militară Kogălniceanu au început deja relocarea la baza de la Cincu. Militarii care vor face parte din grupul de luptă sunt pregătiţi de acţiune în orice moment. În plus, în două săptămâni coasta Marii Negre va fi păzită de sistemul antiaerian francez MAMBA.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 23.05.2022, 20:12

Vezi și

Deocamdată grupul de lucru e format din 800 de militari, 500 francezi şi 300 belgieni. Lor li se vor adăuga încă peste o mie de militari, din România şi Olanda. "Nu ştiu ce se va întâmpla, dar mă pregătesc pentru orice fel de misiune, de la misiuni de mică intensitate, cum ar fi asistenţă pentru populaţie, dar şi pentru misiuni de o intensitate mare, cum ar fi lupte în teren cu forţele ruse", a declarat colonelul Vincent Minguet, comandantul Grupului de luptă NATO din România. Baza militară de la Mihail Kogălniceanu practic va fi un hub pentru tot ceea ce înseamnă grupul de luptă NATO desfăşurat pe teritoriul ţării noastre. Toţi militarii NATO vor sosi aici, apoi vor fi repartizaţi în mai multe unităţi din întreaga ţară.

Mutarea grupului de luptă la poligonul de la Cincu, cel mai mare de la noi, deja a început. "La cinci zile de când am ajuns aici am avut toţi oamenii mei, echipamentul şi muniţia şi mâncarea. Eram pregătiţi de luptă", a declarat colonelul Vincent Minguet, comandantul Grupului de luptă NATO din România. Francezii au adus şi un sistem de apărare sol-aer de ultimă generație. "În Midia sistemul MAMBA este instalat şi e pregătit să tragă şi să intercepteze orice ameninţare care ar putea veni, cum ai spus şi tu, inclusiv din Crimeea, dar şi din altă parte", a declarat colonelul Vincent Minguet, comandantul Grupului de luptă NATO din România. Militari din Franţa, Olanda, Belgia şi Statele Unite sunt staţionaţi în puncte strategice, cum ar fi Câmpia Turzii, Cincu, Kogălniceanu sau Deveselu, dar şi în baze strict secrete. De la invazia Rusiei în Ucraina, grupuri de luptă noi au fost staţionate şi în Bulgaria, Ungaria şi Slovacia. Forţe similare sunt deja dislocate în Polonia şi în ţările baltice, iar numărul militarilor e în creştere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Desfăşurare impresionantă de forţe NATO în România. 500 de militari francezi şi 300 de belgieni sunt pregăţi de acţiune în orice moment