Antena Meniu Search
x

Deși a trecut un an, o mamă din Pitești nu se poate vindeca după operaţia de cezariană

O mamă din Piteşti trăieşte un coşmar, de când a dat naştere celui de-al doilea copil al său. Nu se poate vindeca după operaţia de cezariană.

Vezi și

O mamă din Piteşti trăieşte un coşmar, de când a dat naştere celui de-al doilea copil al său. Nu se poate vindeca după operaţia de cezariană, deşi au trecut 12 luni. Nu are un diagnostic, iar medicii au încercat tot felul de proceduri.

Astăzi, Ayan împlineşte un an. Însă, din ziua în care l-a adus pe lume la  Spitalul Judeţean din Piteşti, au început şi chinurile mamei. Nu o singură dată a fost aproape de a ceda. 

Au fost momente în care a simţit că nu mai suportă calvarul, dar un gând a ţinut-o departe de un gest necugetat:

Mă gândeam la mama care şi-a pierdut deja un copil. Şi soţul. Şi mă gândeam, Doamne, e prea mult şi se distruge totul. Şi apoi m-am gândit la copiii mei, de ce să-i crească altcineva, povesteşte femeia.

Este mereu conectată la aparatul care-i drenează infecţia din abdomen. La un an de la cezariană, rana nu s-a închis. Iar primele semne că ceva nu este în regulă au fost chiar din ziua operaţiei. 

MANUELA VOICU, mamă:

Nu aveam aer şi solicitam mereu asistenta, care era vădit deranjată. A învăţat-o pe colega mea de cameră să mă stropească pe faţă aşa şi i-a dat o hârtie să-mi facă aer. Nu am primit oxigen până luni dimineaţa. Soţul m-a găsit învineţită, rece. 

Din prima săptămână după naştere a stat mai mult în sala de operaţii. 

MANUELA VOICU, mamă:

Prima a fost cezariana. Luni am fost deschisă să-mi scoată sângele din uter. Marţi m-a deschis din nou să-mi pună meşe, ca joi să mă deschidă din nou să-mi scoată acele meşe.

Şapte intervenţii într-un an. Şi niciun diagnostic. 

SILVIU VOICU, soţul Manuelei:

Nu ne aşteptam să fie atâtea operaţii. Costurile au depăşit bugetul nostru de foarte mult timp.

Disperată, mama i-a scris şi ministrul Sănătăţii. A promis că se va interesa de cazul ei. 

MANUELA VOICU, mamă:

Mi-a spus că va analiza şi va lua atitudine. Trăim într-un sistem infect. Este la fel de infect ca abdomenul meu. Aşa e sistemul medical. 

Manuela este tratată acum la un spital privat din Bucureşti, dar costurile sunt o povară. Va trebui să mai treaca prin cel puţin trei operaţii.

MANUELA VOICU, mamă:

Vreau să-mi iau copiii în braţe. După ce adoarme cel mic soţul mi-l aduce cu braţele lui şi-l pot ţine şi eu să-i simt mirosul.

SILVIU VOICU, soţul Manuelei:

Am dori să facem un apel către cei care pot, fiecare cu orice sumă sau... care pot să ne ajute. În mod cert nu au spus că se va vindeca. Au făcut un pachet şi o celulă de medici care se vor întruni săptămâna viitoare. 

Medicii speră să îi vindece infecțiile și abdomenul ei să se refacă în urma unor tratamente de zeci de mii de euro. 

Reporterii Obsevator au încercat să ia legătura cu cei din conducerea Spitalului Judeţean Piteşti, însă nu au putut fi contactaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Deși a trecut un an, o mamă din Pitești nu se poate vindeca după operaţia de cezariană