Detalii cum nu n-ai mai auzit! Nicolae şi Elena Ceauşescu, AMOR cu GARDIANUL după uşă

Publicat: 26.01.2015, 08:59.
Actualizat: 26.01.2015, 09:29

După Revoluţie, au apărut din ce în ce mai multe detalii despre viaţa intimă a celui mai cunoscut cuplu din România

După Revoluţie, au apărut din ce în ce mai multe detalii despre viaţa intimă a celui mai cunoscut cuplu din România

Avea doar 23 de ani când s-a îndrăgostit nebuneşte, dar şi când a fost închis pentru "lipsă de vigilenţă şi de conspiraţie".

În iulie 1940, Nicolae Ceauşescu a fost arestat. În autobiografia nedatată din dosarul de cadre întocmit în 1945, el recunoaşte că arestarea s-a produs din vina lui. „Lipsă de vigilenţă şi de conspiraţie din partea mea". Umbla pe stradă şi frecvenţa „case compromise" (a se înţelege cunoscute de Siguranţă). Deşi, după regulile conspirativităţii, asemenea fapte erau interzise.

După arestare, Ceauşescu a fost anchetat la Prefectura Capitalei câteva zile. L-au dus, în cele din urmă, pentru efectuarea condamnării la închisoarea Jilavă. A stat aici din vara lui 1940 până în februarie 1942.

Vârsta de 23 de ani îl prinde pe Nicu îndrăgostit şi... încarcerat!

Într-o celulă din subteranele fortului, deţinutul politic Ceauşescu a împlinit 23 de ani. Îndrăgostit! La vârsta lui, nimic surprinzător. Ceea ce este uimitor, e altceva! Cum a ajuns iubita lui să îl viziteze mai intim decât ar fi fost legal?!

Faptul e menţionat pentru prima dată în chestionarul completat de Ceauşescu în februarie 1945. La rubrica sancţiuni de partid, declară un vot de blam şi o „observare". Specificând în autobiografia ce însoţeşte chestionarul următoarele:

În timpul şederii la Jilava, obţinând posibilitatea să merg la Spitalul Militar pentru repararea danturii am făcut o mare greşală mergând împreună cu o tovă la o casă technică care erau nişte cunoscuţi de ai noştri." (ortografie originală).

Aceeaşi sancţiune şi pentru Lenuta!

Simetric în dosarul Elenei Ceauşescu, întocmit cu ocazia verificărilor de partid, apare o sancţiune pentru lipsă de vigilenţă şi conspirativitate. La rubrica „Ce sancţiuni de partid a avut şi pentru care fapte", soţia lui Ceauşescu declară în 4 decembrie 1949: „Mi s-a dat un avertisment pentru că am călcat regula conspiraţi. Am mers la închisoare fără să cer voie şi am intrat întro casă conspirativă".

În 1941 am primit un avertisment din cauză că am fost întro casă conspirativă şi am fost lăsată fără legătură de către Rec Ştefan care să dovedit că a fost agent de siguranţă încă din 1940."

Prin vigilenţa cadriştilor se lămureşte astfel aventura periculoasă de care se făcuseră vinovaţi Nicolae Ceauşescu şi Lenuţa Petrescu. În condiţiile date, cel puţin gardianul, dentistul şi gazda casei conspirative au fost mituiţi.

Din dosar reiese clar cum, prin 1940, "Lenuta" venea la vorbitor cu Nicolae.

"A lucrat ca secretară a Sect. III Albastru, până în 1941, când în urma unei greşeli de conspiraţie (l-a dus pe tovarăşul Ceauşescu împreună cu gardianul ce-l însoţea într-o casă conspirativă a CC UTC a fost suspendată din muncă", povesteste un apropiat.. În condiţiile date, cel puţin gardianul, dentistul şi gazda casei conspirative au fost mituiţi. Documentul mai arată că cei doi "s-au abătut" de mai multe ori, desigur, cu gardianul după ei...

Citește și
Social • pe 21.12.2020 la 23:56
Foto
Revoluția din 1989: niciun vinovat pentru sângele vărsat. Ce se întâmplă cu „dosarul Revoluției”
recomandari pe a1.ro
Cum arată fiica cea mare a lui Cristi și a Mihaelei Borcea. Cei doi au ținut-o departe de ochii curioșilor
Social • pe 28.11.2020 la 18:50
Foto
Cartierul Uranus din Bucureşti, readus la viaţă în grădina Parlamentului

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • ieri la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Bianca Drăgușanu va îmbrăca rochia de mireasă. Vedeta este în culmea fericirii: ”Da, mă mărit!”
pe spynews.ro
Cristi Borcea a vrut să se sinucidă în prima noapte din închisoare. Mărturii cutremurătoare. "Visez șobolani"
pe antenasport.ro
"Aţi legaliza poligamia în România?" Răspunsul uluitor al lui Cristi Borcea, care a fost căsătorit de 3 ori și are 9 copii cu 4 femei
pe antenasport.ro
FOTO | Cum arată primul soţ al Anamariei Prodan şi în ce relaţii a rămas cu vedeta din România
pe antenasport.ro
Cele mai sexy imagini cu Irina Baeva și Gabriel Soto| Fotografii cu unul dintre cele mai celebre cupluri din showbiz
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
8:30 Un bărbat din Suceava a cerut ordin de protecție împotriva soției. Femeia a încercat să-l opărească 8:15 Membrii Guvernului, vaccinaţi anti-Covid la Spitalul Militar Carol Davila 7:49 Român căutat pentru comiterea unui jaf, în Italia, prins la aproape cinci ani de la comiterea faptei 7:38 Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: „Decizia se va lua pe 2 februarie" 7:27 Medicul Virgil Musta răspunde la întrebările "fireşti" legate de vaccinul anti-COVID 7:25 Guvernul extinde campania de vaccinare. Care sunt noile categorii de persoane incluse în etapa a doua 22:30 Arafat: "Să nu ne păcălească trendul descendent. Abordarea noastră este menţinerea restricţiilor" 22:24 O femeie încearcă să demonstreze că este în viaţă, după ce un judecător a declarat-o decedată în 2017 21:36 America se desparte de Donald Trump. Joe Biden va depune jurământul în cadrul unei ceremonii austere 21:29 Profesor din Piatra Neamţ cercetat după propuneri indecente adresate unei eleve
CITEȘTE PE A1.ro
De ce a lipsit Mirela Vaida de la Acces Direct. Cine a înlocuit-o și pentru cât timp
A1.RO
„Ruby e îmbrăcată-dezbrăcată”. Ținuta aleasă de vedetă pentru a culege râme i-a distrat pe toți! Cum a apărut diva la Poftiți la circ
A1.RO