Antena Meniu Search
x

Video Deţinuţii ar putea fi vaccinaţi cu Johnson&Johnson. România așteaptă recomandarea Agenției Europene a Medicamentului

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a anunţat că a fost definitivată procedura de vaccinare cu serul de la compania Johnson&Johnson şi trimisă în teritoriu, către direcţiile de sănătate publică, însă vaccinarea cu acest ser va începe doar după ce Agenția Europeană a Medicamentului va transmite că e sigur.

de Redactia Observator

la 14.04.2021, 09:23

- Observatornews.ro

Puşcăriaşii ar putea fi vaccinaţi cu Johnson&Johnson

Valeriu Gheorghiță a anunțat că în penitenciare va fi folosit vaccinul Johnson & Johnson, însă doar după ce este aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului. Până va sosi recomandarea, dozele vor sta în depozit la Instititul Cantacuzino.

Valeriu Gheorghiţă: "La nivelul penitenciarelor, se va întocmi o listă cu doritorii, această activitate se va desfăşura în cabinetele proprii medicale din penitenciare, cu resursă umană proprie, la care pot participa şi alte categorii de persoane, din resursa fiecărui judeţ, acolo unde nu există suficientă resursă umană disponibilă. Se va asigura vaccinarea în cadrul penitenciarului în cabinetele medicale, persoanele vor fi introduse în registrul electronic naţional al vaccinărilor, iar adeverinţa medicală se păstrează la fişa medicală a fiecărei persoane. Se va distribui vaccin de la compania Johnson, pentru a facilita vaccinarea, pentru că vorbim de o schemă de vaccinare cu o singură doză, însă se pot folosi şi alte tipuri de vaccinuri, în măsura în care se respectă anţul de frig şi celelalte condiţii necesare pentru a menţine calitatea şi eficacitatea acestor vaccinuri", a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

SUA a recomandat suspendarea administrării vaccinului în doză unică Johnson & Johnson pentru a investiga cazuri de cheaguri de sânge potențial periculoase, relatează AP.

Într-o declarație comună oferită marți, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Administrația pentru Alimente și Medicamente au declarat că investighează cheaguri la șase femei în zilele de după vaccinare, în combinație cu un număr redus de trombocite. Peste 6,8 milioane de doze de vaccin J&J au fost administrate în SUA. Vaccinul nu a fost folosit în Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Deţinuţii ar putea fi vaccinaţi cu Johnson&Johnson. România așteaptă recomandarea Agenției Europene a Medicamentului