Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dezastru ecologic în urma trenului prăbuşit de pe un pod din Craiova. Solul şi un pârâu din zonă sunt contaminate

Un accident feroviar ar fi putut duce la o catastrofă în judeţul Dolj. Un tren de marfă a deraiat pe un viaduct de pe ruta Caracal-Craiova, iar mai multe vagoane pline cu produse petroliere s-au prăbuşit într-o râpă, cu tot cu o porţiune din pod.

de Redactia Observator

la 12.08.2018 , 21:17

Un accident feroviar ar fi putut duce la o catastrofă în judeţul Dolj. Un tren de marfă a deraiat pe un viaduct de pe ruta Caracal-Craiova, iar mai multe vagoane pline cu produse petroliere s-au prăbuşit într-o râpă, cu tot cu o porţiune din pod. Autorităţile spun că linia este închisă circulaţiei şi că mecanicul ar fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost scurgeri masive de combustibil, iar comisarii Gărzii de Mediu spun că atât solul, cât şi un pârâu din apropiere sunt contaminate.

Martorii spun că trenul care transporta zeci de tone de produse petroliere circula cu peste o sută de kilometri pe oră. În dreptul localităţii Cârcea, mecanicul ar fi intrat pe un traseu închis de pe un pod unde nici nu erau montate şine. Din inerţie, locomotiva a trecut viaductul. Şapte vagoane s-au prăbuşit însă în râpă, de la o înălţime de aproximativ 25 de metri, cu tot cu o porţiune din pod.

Autorităţile spun că mecanicul avea o alcoolemie uriaşă şi nu ar fi luat în seamă avertismentele impiegatului. Bărbatul ar fi pus însă accidentul pe seama unor defecţiuni tehnice. 

Vezi și

Zona accidentului a fost izolată de poliţişti şi de comisarii Gărzii de Mediu. Zeci de tone de ulei s-ar fi scurs în pârâul de sub pod. 

Dan Popescu, comisar la Garda Naţională de Mediu:

S-au scurs două cisterne, se pare, la cinci încă nu este lămurită încă treaba dacă scrugerile au afectat sau nu solul şi pârâul.

Anul trecut, pe calea ferată dintre Simeria şi Petroşani a avut loc unul dintre cele mai grave accidente feroviare din ultimii ani. Doi mecanici au murit într-un tren de marfă care a deraiat. Ambii erau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Dezastru ecologic în urma trenului prăbuşit de pe un pod din Craiova. Solul şi un pârâu din zonă sunt contaminate