Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Dezastru în agricultură, din cauza secetei. Culturile de floarea soarelui și porumb au fost pârjolite de soare: "Nu avem ce să recoltăm"

Culturile de floarea soarelui și de porumb se "topesc", cu fiecare oră ce trece, sub razele ucigătoare ale soarelui, iar dezastrul în agricultură este tot mai evident. Dacă acum două luni se anunța a fi o producţie record, visurile fermierilor se năruiesc văzând cu ochii, ştiind că nu pot face nimic ca să le salveze. 

de Redactia Observator

la 17.07.2024 , 10:24

În Mehedinţi, până acum două săptămâni, fermierii îşi puneau speranţele în recoltele de porumb şi floarea soarelui. Lipsa precipitaţiilor din ultimele săptămâni şi temperaturile extrem de ridicate au pârjolit pur şi simplu culturile. Fermierii se aşteaptă, în acest context, la ce e mai rau.

"Vorbim de polenizare incompletă, porumbi sterili şi care vor rămâne anemici şi se vor usca, pur şi simplu. Este un dezastru care nici n-am fi crezut că va veni pe capul nostru. Am investit sume uriaşe în culturile pe care le-am înfiinţat", ne-a spus un agricultor.

Porumbul arată, deja, rău, iar astfel de temperaturi ridicate determină ofilirea şi răsucirea frunzelor în orele de amiază la culturi, fenomenul fiind de durată, îndeosebi în zonele cu secetă pedologică.

Vezi și

"Recolta la porumb, avem sole unde nici nu vom intra la recoltat pentru că nu avem ce să recoltăm Încercăm să le distrugem cu discul", ne-a declarat un agricultor.

Pe acelaşi subiect

Situaţia este similară şi la floarea soarelui. Plantele sunt deja ofilite

"Dacă în următoarele 10 zile nu va ploua, nici măcar un bob, o sămânţă de floarea soarelui, nu vom putea recolta de aici", explică un agricultor.

În Vaslui, sisteme de irigaţii nu sunt, iar de preciptații nici pomeneală. Crăpăturile în sol sunt mari și profunde, de poţi băga chiar și pumnul.

Fermierii se tem că, dacă gradele în termometre se vor menţine tot la fel de ridicate, va avea de suferit şi însămânţarea de toamnă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Dezastru în agricultură, din cauza secetei. Culturile de floarea soarelui și porumb au fost pârjolite de soare: "Nu avem ce să recoltăm"