Antena Meniu Search
x

România împărțită în două: Marșul diversității vs. Marșul normalității. Momente tensionate în București

Sâmbătă, România a fost mai mult ca oricând împărţită în două. În centrul Capitalei s-au derulat marşul normaliţii şi marşul diversităţii. Cel mai sensibil subiect a fost adus în stradă. Lesbine, gay sau persoane traversite au purtat baloane colorate şi au cerut dreptul la o viaţă normală. În timp ce românii tradiţionali au venit cu drapelul, s-au oprit la Mitropolie şi au cerut refendum pentru ca, în Constituţie, familia să fie definită clar: căsătoria între o femeie şi un bărbat.

Vezi și

Sâmbătă, România a fost mai mult ca oricând împărţită în două. În centrul Capitalei s-au derulat marşul normaliţii şi marşul diversităţii. Cel mai sensibil subiect a fost adus în stradă. Lesbine, gay sau persoane travestite au purtat baloane colorate şi au cerut dreptul la o viaţă normală. În timp ce românii tradiţionali au venit cu drapelul, s-au oprit la Mitropolie şi au cerut refendum pentru ca, în Constituţie, familia să fie definită clar: căsătoria între o femeie şi un bărbat.

Muzică, machiaje, baloane şi umbrele colorate, steguleţe în curcubeu, diversitate şi dezinhibiţie. Aşa arată comunitatea LBGT, care cere drepturi egale pentru lesbiene, gay, bisexuali sau transexuali.

Marşul normalităţii a început cu rostirea rugăciunii Tatal Nostru. Pentru familia tradiţională.

E deja a 13-a ediţie, însă anul acesta vine chiar după ce, în Parlament, deputaţii au votat ca familia să fie definită dintr-o femeie şi un bărbat. Asta înseamnă însă, discriminare, spune Matei, născut într-o familie de origine turcă, conservaroare. El a făcut o pasiune din machiaj.

Pentru drepturile minorităţilor sexuale au militat în stradă şi viceambasadorul Marii Britanii, dar şi o româncă parlamentar în Germania. Florica Dansatoarea a fost responsabilă cu spectacolul.

Aproape 1500 de oameni au cerut drepturi egale. În timp ce românii care vor familie tradiţională vorbesc despre referendum. Nu mai acceptă sa fie amanat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » România împărțită în două: Marșul diversității vs. Marșul normalității. Momente tensionate în București