Antena Meniu Search
x

Video "Din păcate, Ionuţ se afla în acest tren al groazei". Cele mai negre temeri ale familiei singurului român din accidentul feroviar din Grecia s-au confirmat

Temerile familiei românului dispărut Grecia, care se afla în trenul morţii, au fost confirmate. Ionuţ Culea se numără printre persoanele care au pierit în accidentul din 1 martie, când un tren de pasageri s-a ciocnit frontal cu un marfar, în apropiere de oraşul Larissa. Tot astăzi, angajaţii din domeniul feroviar au ieşit în stradă şi protestează faţă de autorităţi, pe care le consideră vinovate de accidentul care a avut loc în urmă cu 3 zile. 

de Redactia Observator

la 04.03.2023, 19:55

Vezi și

După trei zile de durere, incertitudini dar şi speranţă pentru familia românului, vestea oficială a venit: Ionuţ se află printre victime. 

Mătuşa lui Ionuţ Culea: "M-au sunat de la Consulatul României din Salonic şi mi-au dat vestea că i s-au găsit resturi. Resturile lui... ce a mai putut să fie din el."

"Din păcate, Ionuţ se afla în acest tren al groazei", a scris pe facebook şi unchiul acestuia. Iar mătuşa acestuia a răspuns unui mesaj - "Inima mea este ţăndări"

În vârstă de 34 de ani, era stabilit de patru ani în Grecia şi lucra la Salonic. În momentul în care a avut loc tragedia, se întorcea de la Atena, unde dăduse exemen pentru permisul de conducere. La momentul tragediei, Ionuţ mânca în vagonul restaurant al trenului. 

Pe acelaşi subiect

Mătuşa lui Ionuţ Culea: "A doua zi, dimineaţa, trebuia să plece la lucru şi i-ar fi spus să îi facă bagajul. Şi în cazul în care nu se trezeşte, să îl trezească. Băiatul, dimineaţă, s-a trezit, s-a dus în dormitor la el şi... ia-l pe Ionuţ de unde nu-i."

Mătuşa lui Ionuţ este cea care l-a crescut de când avea doar două săptămâni. Timp de 3 zile nu a avut linişte şi a încercat să-l găsească pe cel pe care l-a crescut ca pe propriul copil. 

Mătuşa luii Ionuţ: "Nu vă pot spune ce... durerea pe care o simt acum. Că pierzi un părinte, că pierzi, nu ştiu... nu e aceeaşi durere pe care o simt acum."

Colegii bărbatului sunt cei care au dus poliţiştilor eleni periuţa lui de dinţi şi alte obiecte personale, de pe care să se poată recolta probe ADN pentru identificarea lui printre victimele de la morgă. 

Reporter: "Ştiţi doar că era în tren..."

Ionuţ, prieten al românului dispărut: "Da, el a fost în tren. Ele (autorităţile - n.r.) nu ştiu nimic..."

Durere și furie după tragedia care a marcat Grecia 

Ieri a avut loc şi prima înmormântare a uneia dintre victimele care au pierit în tragedia feroviară. Athina Katsara avea 34 de ani şi era mama unui băieţel de numai 2 ani. Sicriul sigilat al femeii a fost depus la o biserică din oraşul natal al acesteia. Şiroaie de lacrimi au curs pe chipul mamei sale, căreia nu îi venea să creadă că îşi conduce fiica pe ultimul drum. Soţul Athinei, cu care se afla în trenul morţii, a supravieţuit şi se află acum în spital. 

Cel puţin 57 de oameni au murit în ceea ce grecii numesc cea mai mare tragedie feroviară din istoria ţării. Slujbele de înmormântare de astăzi au adus laolaltă mulţimi de oameni îndureraţi. 

Tristețea și furia se revarsă. Familiile victimelor așteaptă scuze sincere, pe care nu le-au auzit. Frustrarea şi furia oamenilor s-au simţit şi pe străzile Greciei. În Salonic, Atena şi Larissa oamenii au protestat faţă de autorităţi. Manifestanţii au aruncat cu sticle şi petarde în forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene.  

Potrivit presei din Grecia, mecanicul trenului groazei ar fi trebuit să iasă la pensie anul trecut, dar a rămas la serviciu pentru a avea bani să-şi ajute cele două fete care studiază la Salonic. De altfel, bărbatul ar fi cerut special să fie repartizat pe ruta Athena - Salonic pentru a fi mai aproape de ele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "Din păcate, Ionuţ se afla în acest tren al groazei". Cele mai negre temeri ale familiei singurului român din accidentul feroviar din Grecia s-au confirmat