Antena Meniu Search
x

Video Lider de sindicat grec, despre tragedia feroviară: Nu există semafoare! Nu ştiu dacă aveţi aceeaşi problemă în România, nu cred. Şeful de gară nu a întors cheia de direcţie

Tragedia din Grecia pare însă cronica unui accident anunţat. În Grecia anului 2023, nu există un sistem de semaforizare automat sau de siguranţă în caz de forţă majoră care să se activeze automat tocmai atunci când apare o posibilă eroare umană, acuză societatea civilă şi angajaţii din domeniu. Despre probleme sistemice a vorbit Apostolos Kavvadas, lider de sindicat în transporturi.

Marius Pancu
de Marius Pancu

la 03.03.2023, 15:13

Vezi și

Marius Pancu: Lucraţi în teren, explicaţi-ne problemele cu care vă confruntaţi acum, în ceea ce priveşte infrastructura feroviară. 

Apostolos Kavvadas, lider de sindicat în transporturi: (...) Problemele în transportul public sunt de mult, nu este o problemă de anul acesta sau din ultimii doi ani, sunt de acum 10, 12 ani, din anii recesiunii şi a crizei economice. (...) Imaginaţi-vă că nu există semafoare. Nu ştiu dacă aveţi aceeaşi problemă în România, nu cred. Asta a fost o greşeală fatală a şefului de gară pentru că nu a întors o cheie care era responsabilă de direcţia trenurilor. Asta a fost problema. Era nou la acest loc de muncă, chiar dacă are 60 de ani. Principala problemă în acest caz este că suntem în 2023 şi nu a existat un sistem simplu, automatic de stop la greşeala umană. 

Marius Pancu: Deci nu a existat un sistem de backup care să oprească greşeala umană?

Apostolos Kavvadas, lider de sindicat în transporturi: Da, da, aceasta este principala problemă. Toată lumea a aruncat vina pe el, că a făcut acea greşeală fatală, dar ar trebui să vedem în spatele acestui lucru, nu a existat un sistem de backup. (...) Din cauza recesiunii şi crizei economice şi datoriile în care Grecia a fost şi toate astea, noi am tăiat cheltuielile din transportul public şi din alte lucruri publice, în ideea să ne descurcăm bine financiar. Asta este principala problemă. Şi vedem acum consecinţele şi rezultatele.

Pe acelaşi subiect

Marius Pancu: Simţiţi că asta a fost în ideea de a arăta bine în cifre, să apară bine în raportul anual, succesiv, guvernele au ascuns problemele care erau?

Apostolos Kavvadas, lider de sindicat în transporturi: Da. Asta este. Ar putea fi titlul unei cărţi. Nu poţi să vezi, nu îţi dai seama ce este într-o revistă după copertă, trebuie să vezi conţinutul. Asta e problema, ne ascundem vina şi greşelile sub un preş. Asta este problema.

Marius Pancu: Au fost aceste probleme ştiute? Au fost făcute cunoscute în ultimul an, în ultimii ani, poate?

Apostolos Kavvadas, lider de sindicat în transporturi: Da, da, erau cunoscute de sindicate, angajaţi, de Ministerul Transportului, comitetul care e responsabil de calea ferată publică ştia, dar nimeni, şi aceasta este o mare problemă în Grecia, nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea în aceste lucruri care trebuiau schimbate. Imaginaţi-vă că în 2010 era mai sigur să foloseşti trenul decât în 2023.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Interviurile lui Marius Pancu » Lider de sindicat grec, despre tragedia feroviară: Nu există semafoare! Nu ştiu dacă aveţi aceeaşi problemă în România, nu cred. Şeful de gară nu a întors cheia de direcţie