Antena Meniu Search
x

DINU PATRICIU a murit

La vârsta de 64 DINU PATRICIU a murit. Omul de afaceri suferea de o boală hepatică progresivă.

Vezi și

DINU PATRICIU a murit la vârsta de 64 de ani. Omul de afaceri suferea de o boală hepatică progresivă. La începutul anului, Dinu Patriciu şi-a mutat domiciliul în Marea Britanie. Omul de afaceri avea probleme cu ficatul.

Informaţia a fost confirmată la Antena 3 de Petre Roman, apropiat al lui Dinu Patriciu.

„Este o veste foarte tristă pentru mine, pentru familia mea. Eram legaţi prin legături creştineşti, era naşul de căsătorie şi naşul copilului meu, al lui Petrişor”, a spus Petre Roman. „Ştiam ca se zbate între viaţă şi moarte de mai multă vreme”.

Afaceristul a făcut o operaţie la sfârşitul lunii decembrie 2012, când a fost suspus unui transplant de ficat. DINU PATRICIU este căsătorit și are doua fiice, Ana și Maria.

Tatăl său, Valeriu Patriciu (1903-1987), a fost inginer în mine, doctor în geologie, geofizică și mineralogie și a lucrat ca geolog-șef, începând din anul 1935, în Societatea Astra Română (societate română cu capital anglo-olandez), o sucursală a trustului petrolier Royal Dutch Shell Co.

Tatăl său a fost anchetat de către Parchetul Militar din România în scandalul "sondelor deviate", care a făcut valuri timp de doi ani în presa vremii. În acea vreme, Inspectoratul Minier al Statului acuza Societatea Astra Română că exploatează petrol din zone proprietate a statului, cu sonde deviate.

DINU PATRICIU a absolvit Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" din București în anul 1975, obținând diploma de arhitect. După absolvirea facultății, a fost repartizat ca arhitect la Institutul de Proiectări al Ministerului Comerțului Exterior. A primit numeroase premii de arhitectură și design în România și în străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » DINU PATRICIU a murit